Рухи хочуть розколоти Демпартію?

Субота, 25 січня 2003, 12:25
Лідер Демократичної партії України Ганна Антоньєва заявляє про намір партії об'єднатися з Народним Рухом України і називає плани ряду місцевих організацій Демпартії ввійти в Український Народний Рух спробою розколоти ДемПУ.

Таку думку Антоньєва висловила на з'їзді УНР, що проходить у суботу в Києві. В інтерв'ю журналістам у кулуарах з'їзду вона підкреслила, що ДемПУ "тяжіє до Народного Руху України (лідер - Геннадій Удовенко) і поділяє принципи цієї партії".

За її словами, Демпартія вже провела переговори з Удовенком і процес об'єднання буде тривати з Народним Рухом України.

У той же час, вона завірила, що розколу у Демпартії немає, тому що "відхід декількох районних організацій або декількох членів партії не можна вважати розколом".

На думку Антоньєвої, нинішній з'їзд УНР мав би стати з'їздом об'єднання двох Рухів. "Сьогодні ми бачимо на з'їзді УНР спроби відколоти кілька районних організацій НРУ і Демпартії", - підкреслила вона. Вона назвала це "черговим розколом серед національно-демократичних сил".

Антоньєва заявила, що протоколи про конференції 11 організацій ДемПУ, з намірами об'єднатися з УНР, є нелегітимними.

Виступаючи на з'їзді УНР, представник ДемПУ Тарас Кияк повідомив, що 12 обласних організацій Демпартії на своїх конференціях прийняли рішення про саморозпуск і входження до Українського Народного Руху. За його словами, ці організації нараховують 23 тис. чоловік.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування