Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Народний Рух залишиться без Удовенка

Субота, 25 січня 2003, 12:59
У травні 2003 року на з'їзді Народного Руху України очікується обрання нового голови партії, заявив лідер НРУ Геннадій Удовенко в суботу на з'їзді Українського Народного Руху в Києві.

"Я давно написав заяву про звільнення (з посади лідера НРУ), але ми домовилися відкласти це питання до з'їзду (НРУ)", - повідомив Удовенко в інтерв'ю журналістам у кулуарах з'їзду.

За його словами, зараз ведуться консультації про його спадкоємця на посаді лідера Народного Руху України. Він підкреслив, що є декілька кандидатів із самого НРУ, а також є "бажаючі" вступити у партію, що також можуть претендувати на посаду голови партії.

Відповідаючи на питання журналістів про можливість обрання лідером НРУ міністра юстиції України Олександра Лавриновича, Удовенко сказав: "Думаю, що це нереально". У той же час він вважає Лавриновича гідним кандидатом на лідерство у Народному Русі.

Говорячи про можливості очолити НРУ лідера блоку "Наша Україна", Удовенко підкреслив, що у випадку висування кандидатури Віктора Ющенка на президентських виборах, "очевидно, Рух - це занадто мало для нього". За словами лідера партії, лідер "Нашої України" повинен об'єднати всі демократичні сили країни. Разом з тим, голова НРУ переконаний, що кандидат у президенти України повинен бути безпартійним.

Коментуючи процес об'єднання двох Рухів, Удовенко підкреслив, що на нинішньому етапі "буде складно" вести переговори стосовно назви об'єднаної партії (Удовенко наполягає на тому, щоб об'єднана партія двох Рухів називалася Народний Рух України).

Він нагадав про намір нинішнього з'їзду УНР обговорити питання про перейменування цієї партії після об'єднання з рядом колишніх обласних організацій Демократичної партії України в Українську народну партію.

Удовенко підкреслив, щоб хотів би, щоб назва партії "Народний Рух України" збереглася.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...