Донецька міліція хоче "прибрати" свідка у справі Александрова?

Понеділок, 27 січня 2003, 12:40
Свідок у справі про вбивство Ігоря Александрова Олег Солодун звинувачує Управління МВС у Донецькій області у проведенні стосовно нього "незаконних оперативно-пошукових заходів", повідомляє Центр досліджень соціальних перспектив Донбасу .

Колишній працівник Краматорського ОБОЗу Солодун подав у суд скаргу на неправомірні дії міліції, і у минулу п'ятницю у Ворошиловському районному суді відбулося перше засідання по даній скарзі.

Аргументуючи свій позов, Солодун указує, що 14 червня минулого року у Краматорську був затриманий громадянин К., в якого без проведення обшуку і складання протоколу вилучили автомобіль. Сам К. без складання процесуальних документів до вечора знаходився у місцевому ОБОЗі, відкіля пішов так і не одержавши пояснень.

Наступного дня у приміщенні ОБОЗу з К. розмовляв співробітник дружковської міліції Бантуш, кількаразовий фігурант викривальних передач журналіста Александрова. Бантуш цікавився у К. інформацією щодо Солодуна, Сербіна і родичів Солодуна, повідомляє Центр.

Також у скарзі наводиться випадок спроби вербування друга Солодуна - громадянина Б. Останній має аудіозапис, на якому є свідчення того, як співробітники ОБОЗу пропонували йому "висвітлювати життя і діяльність Солодуна і Сербіна".

Крім цього наводяться приклади стеження за Солодуном і Сербіним з автомобіля співробітника УБОЗу і факти "масованого міліцейського відпрацьовування (незаконних обшуків) виробничої бази", родичів Солодуна.

Сам Олег Солодун вказує, що він "ніколи не залучався ні до адміністративної, ні до кримінальної відповідальності, незважаючи на всі мислимі і немислимі незаконні спроби міліції і прокуратури залучити мене до адміністративної і кримінальної відповідальності".

У позовній заяві Солодун зажадав припинити незаконні дії проти нього і "зобов'язати УМВС України у Донецькій області відшкодувати моральні збитки у розмірі 50 000 тисяч гривень".

Нагадаємо, що генпрокурор Піскун заявив з парламентської трибуни, що Солодуна і Сербіна притягнуто до розслідування убивства журналіста Ігоря Александрова.

Останні, у свою чергу, неодноразово заявляли про причетність до цього злочину мафіозного угруповання, який очолюють співробітники правоохоронних органів області. У квітні минулого року, виступаючи в якості свідків на процесі Вередюка, Солодун і Сербін заявили про наявну у них інформацію, нібито "в УМВС України у Донецькій області створена секретна група з 7-8 співробітників, яку очолює особисто начальник УМВС Малишев. Основною метою групи є здійснення провокації стосовно Солодуна і Сербіна, аж до фізичного усунення. Членом групи є той самий підполковник Бантуш". Суд передав їхню заяву до прокуратури.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News