Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

ЮЩЕНКО ЗУСТРІВСЯ З ПУТІНИМ І ЗНОВУ ЗБИРАЄТЬСЯ НА ЗАХІД. Росіяни кажуть, що зустріч була випадковою

Понеділок, 27 січня 2003, 23:00
"Росія – наш стратегічний партнер", - заявив Віктор Ющенко в інтерв'ю журналістам з інформаційної агенції Рейтер. Він наголосив, що у Європі зацікавлені у тому, щоб Україна мала нормальні, прогнозовані стосунки з Росією.

Ющенко повідомив, що в понеділок у нього відбулася коротка бесіда з президентом Росії Володимиром Путіним.

Напередодні деякі російські заcоби масової інформації повідомили, що Ющенко як майбутній президент не задовольняє Кремль, і що Путін стовідсотково не зустрічатиметься з Ющенком.

Однак, як вважає один із представників російської делегації, зустріч Путіна і Ющенка могла бути випадковою. Він нагадав, що у понеділок на урочистий прийом з нагоди відкриття Року Росії на Україні були запрошені політичні діячі, що представляють весь спектр політичних сил українського парламенту, а також відомі діячі культури і мистецтва.

Під час прийому президента Росії вітали близько 50-70 його учасників. У їхньому числі, за словами представника російської делегації, "можливо, міг бути і Віктор Ющенко", цитує джерело в делегації РИА-новости.

************

Разом з тим в інтерв'ю Рейтер Ющенко заявив про намір розширювати контакти з Заходом. У першій половині 2003 року він планує відвідати Швецію, США, Німеччину, Францію, Велику Британію.

Він назвав найбільш негативним проявом нинішньої влади те, що "Україну було відкинуто на 10 років назад у відносинах з ключовими стратегічними партнерами, зокрема Євросоюзом, США".

"Ми маємо погану репутацію у світі. З великою частиною Європи в України достатньо нейтральні відносини. Політика накладає відбиток на економічні відносини, оскільки до нас втратили довіру. Нині наша країна знаходиться у найнижчій площині зовнішньополітичної активності", - наголосив Ющенко.

Ющенко вважає своїм обов'язком "робити все, щоб відкривати дорогу в Україну, демонструвати світові, що у нас є відповідальні сили, команда, яка зацікавлена у розвитку стосунків зі світовою спільнотою".

30-31 січня Ющенко відвідає Швецію, де зустрінеться з депутатами парламенту та урядовцями, а також представниками консервативної і соціал-демократичної партій. Лідер "Нашої України" прочитає лекції у Стокгольмському інституті економіки.

Наступного тижня Ющенко планує відвідати США, заявив він в інтерв'ю АР. За його словами, цей візит є продовженням міжнародних і міжпарламентських контактів, які були розпочаті ним під час попередніх візитів до Німеччини, Польщі, Чехії та Росії.

Там Ющенко також рятуватиме політичну репутацію держави. "Навколо України ходить багато легенд. Тому перед нами постає проблема, як надати новий імпульс міжнародним відносинам", - зауважив Ющенко.

Він зазначив, що світ "розмежовує проблему особистості і держави", оцінюючи проблеми України. "Світ має знати, що в Україні є здорові сили, спроможні підтримувати нормальні стосунки", - наголосив Ющенко. Він відзначив, що програма візиту у США буде дуже насиченою, в ній заплановано також зустрічі із політичними та журналістськими колами.

Прес-служба "Нашої України"

Читайте також:

ВОЛОШИН ОБГОВОРИТЬ У КИЄВІ ПИТАННЯ – ЯК НЕ ДОПУСТИТИ ЮЩЕНКА ДО ВЛАДИ

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування