Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Тігіпко поспішив відмовитися від допомоги МВФ?

Вівторок, 28 січня 2003, 09:41
Україна може відмовитися від фінансової допомоги Міжнародного валютного фонду лише за умови проведення серйозних реформ в економіці. Так прокоментував співдиректор інституту економічних досліджень та політичних консультацій Ігор Бураковський заяву голови НБУ Сергія Тігіпка щодо спроможності України вирішувати свої проблеми без кредитів міжнародних організацій.

Бураковський зазначає, що подібні заяви лунають саме тому, що гроші МВФ фактично не надходили в Україну вже майже два роки. Щоправда голова Національного банку наголосив, що Україна не відмовляється від консультативної допомоги кредитора.

На думку аналітика, така співпраця дозволить підтримувати імідж країни, оскільки це є критерієм стабільності для західних інвесторів. За словами Ігоря Бураковського, всі кредити, які надходили в країну раніше, слугували для підтримання гривні та платіжного балансу.

Втім на 2003-2004 роки припадають пікові виплати по зовнішніх запозиченнях, нагромаджених за 10 років. Наскільки успішно країна впорається з їх обслуговуванням залежатиме від загального стану економіки. Якщо не буде проведено успішної приватизації майна, то Київ знову потребуватиме позик.

На економічному форумі в Давосі український прем"єр Віктор Янукович під час обговорення нової кредитної програми з першим заступником директора-розпорядника МВФ Анною Крюгер, не відмовлявся від фінансової підтримки.

Німецька хвиля

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування