Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

У КИЄВІ ПОЧИНАЄТЬСЯ НЕФОРМАЛЬНИЙ САМІТ СНД

Вівторок, 28 січня 2003, 10:04
Президент України Леонід Кучма проведе у вівторок ряд двосторонніх зустрічей з лідерами країн СНД, які прибувають у Київ для участі в саміті.

Як повідомила агентству "Інтерфакс-Україна" прес-секретар Кучми Олена Громницька, у другій половині дня Кучма зустрінеться, зокрема, з президентом Молдови Володимиром Вороніним, Грузії - Едуардом Шеварднадзе, Таджикистану - Емомалі Рахмоновим і Азербайджану - Гейдаром Алієвим.

Як повідомлялося, у вівторок Кучма також зустрінеться з президентом Росії Володимиром Путіним. Планується, що буде підписано Угоду між Кабінетом Міністрів України та урядом Російської Федерації про створення та функціонування філій вищих навчальних закладів РФ на території України та філій вищих навчальних закладів України на території Російської Федерації".

Також планується підписати Угоду про співробітництво у сфері молодіжної політики, Угоду між Міністерством охорони здоров`я України та Міністерством охорони здоров'я РФ про співробітництво з питань охорони здоров`я. Готується також до підписання Протокол про внесення змін в "Угоду між Кабінетом Міністрів України та урядом Російської Федерації про взаємне визнання та еквівалентність документів про освіту та вчені звання від 26 травня 2000 року". Протокол вносить зміни до статей відповідної угоди з метою встановлення паритетності по вимогах до дипломів про освіту української й російської сторін.

Крім того, очікується підписання Угоди між Кабінетом Міністрів України та урядом РФ про співробітництво в сфері попередження розповсюдження захворювання, що викликане вірусом імунодефіциту людини (ВІЛ-інфекції). Між урядами України та РФ також буде підписано Протокол про поставки в 2003 році товарів для виробничої кооперації, повідомляє UNIAN.

Також Кучма та Путін візьмуть участь у церемонії покладання квітів до пам`ятника Тарасу Шевченку та зустрінуться з професорсько-викладацьким та студентським складом Національного університету імені Тараса Шевченка.

Відомо, що пленарне засідання неформального саміту Співдружності Незалежних Держав почнеться у Києві у середу вранці. Згідно з попереднім порядком денним, офіційні делегації прибудуть до київського аеропорту "Бориспіль" в основному до 14.00 вівторка. Прибуття другої групи делегацій планується на вечір вівторка. Тільки президент Білорусії Олександр Лукашенко прибуде до Києва у середу. Президент Росії Володимир Путін вже у понеділок у Києві відкрив Рік РФ в Україні.

У вівторок першим - об 11.00 - в Україну прибуде прем'єр-міністр Узбекистану Уткир Султанов. Об 11.40 очікується прибуття президента Азербайджану Гейдара Алієва, о 12.00 - президента Молдавії Володимира Вороніна, о 12.20 - президента Грузії Едуарда Шеварднадзе, о 12.40 - президента Таджикистану Емомалі Рахмонова, о 13.05 - прем'єра Киргизії Миколи Танаєва, о 18.00 - президента Вірменії Роберта Кочаряна. Пізно увечері - о 22.50 до Києва прилетить урядовий секретар Казахстану Касимжомарт Токаєв, а близько 24.00 - керівник апарату президента Туркменістану - координатор з країн СНД Реджеп Сапаров.

На 28 січня у глав держави СНД намічені двосторонні зустрічі. Зокрема, у ході запланованих зустрічей Вороніна з Путіним і Кучмою буде обговорюватися проблема розвитку двосторонніх відносин, активізація торгово-економічних зв'язків, а також проблема урегулювання придністровського конфлікту. Російський лідер збирається також зустрітися з президентами Грузії, Молдавії й Таджикистану. Потім пройдуть переговори "кавказької четвірки" (Росія, Грузія, Вірменія, Азербайджан).

О 9.00 у вівторок у "Українському домі" починає роботу прес-центр саміту СНД. Він обладнаний комп'ютерами з виходом в Інтернет, робочими місцями для підключення ноутбуків, телефонними апаратами з виходом на міжміський і міжнародний зв'язок, факсимільним зв'язком, телевізорами, а також засобами для ксерокопіювання і роздруку матеріалів.

Саміт розпочнеться о 10.00 29 січня у Маріїнському палаці. Там же на 11.20 намічена прес-конференція президентів України й Росії. О 13.30 вівторка, як планується, офіційні делегації країн СНД почнуть від'їжджати з аеропорту "Бориспіль".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування