Колеги знімуть фільм про Михайла Коломійця

Вівторок, 28 січня 2003, 10:17
Метою поїздки журналістів до Білорусі є не тільки додаткове розслідування й обставини смерті Михайла Коломійця, а й збирання фактів для книги та фільму про нього. Для цього журналісти планують зустрітися з представниками офіційних органів Білорусі та людьми, з якими Коломієць спілкувався перед смертю.

Журналісти громадської організації "Ліга економічних журналістів" уже мають список людей, з якими Коломієць тоді бачився, і тепер хочуть зустрітися з ними. Про це повідомив один із журналістів організації Олексій Кириченко: "Насамперед це будуть представники слідчих органів, які займаються цією справою в Білорусі, і ті люди, які контактували. Нам треба буде зібрати й знайти якнайбільше таких людей. У нас є список. Це й ті люди, що бачили тіло, і ті, що бачили його у готелі".

За словами Кириченка, у групу входять також журналісти Володимир Бойко, Єгор Соболєв, Богдан Коровченко й оператор Валентин Бєліч. Журналісти мають намір побувати у Мінську і Молодечному.

За словами Олексія Кириченка, група журналістів хоче з'ясувати невідомі досі подробиці перебування Коломійця в Білорусі. "Є пробіли, які хотілося б заповнити", - сказав він і додав, що журналісти також будуть проводити відеозйомки в Білорусі. Знятий матеріал, за словами журналіста, може бути використаний для створення фільму, але остаточне рішення щодо фільму ще не прийняте. Група планує повернутися в Україну в неділю, повідомляють "Українські новини".

Після того, як у Білорусі попрацює група журналiстiв, туди поїде слiдча група київської прокуратури. Як повідомляє прес-служба київської прокуратури, самостійна поїздка до Білорусі групи журналістів може допомогти офіційному слідству, оскільки люди в спілкуванні більше довіряють журналістам.

Самі журналісти обіцяють поділитися зi слiдством зiбраною інформацією, говорить Олексій Кириченко: "Я думаю, що тут немає ніяких сумнівів, звичайно, ми є відкритою організацією, ми відкрито збираємо і відкрито видаємо інформацію. І насамперед ми поділимося з прокуратурою, це правда".

Нагадаємо, що директор iнформагентства "Українськi новини" Михайло Коломієць зник 21 жовтня минулого року. Через 9 днів його тіло виявили повішеним у лісі поблизу білоруського міста Молодечне. Тіло поховали як невідоме, потім його ексгумували для упізнання. Після цього Генпрокуратура України порушила кримінальну справу за статтею "доведення до самогубства". Експертиза підтвердила, що це дійсно тіло Михайла Коломійця. На початку грудня його поховали у Києві.

Громадське радіо

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News