Кучма пообіцяв "ЛУКОЙЛу" підтримку в Україні

Вівторок, 28 січня 2003, 10:39
Володимир Путін задоволений "дуже швидким просуванням" роботи зі створення газового консорціуму". Про це президент Росії заявив під час зустрічі з президентом України Леонідом Кучмою, яка відбулася у вівторок у резиденції російського лідера.

Зі слів президента Росії, "фахівці усвідомили всі переваги спільної роботи України і Росії зі створення цього Міжнародного газового консорціуму", повідомляють РІА "Новості".

"Далі ми приступимо до обговорення газового консорціуму з нашими партнерами, будемо просувати наш спільний проект далі - в Європу",- сказав Володимир Путін. Леонід Кучма підтримав висловлення російського колеги, відзначивши при цьому, що спільно можна буде ефективно використати як енергоносії Росії, так і газотранспортну систему України.

Президент Росії заявив своєму українському колезі також про необхідність взаємного проникнення капіталів двох країн.

Також прес-секретар глави російської держави Олексій Громов повідомив журналістам, що у вівторок вранці Леонід Кучма під час зустрічі з головою компанії "ЛУКОЙЛ" Вагітом Алекперовим підтвердив намір сприяти широкому виходу російської нафти на український ринок.

У ході сьогоднішньої зустрічі у вузькому колі президенти двох країн висловили впевненість у тому, що рік Росії на Україні "пройде на високому рівні". Путін подякував Кучмі за "теплий і привітний прийом під час урочистого відкриття року Росії у понеділок у Національному палаці України". "Сподіваюся, що всі заходи пройдуть на такому ж високому рівні протягом року", - відзначив російський лідер, додавши, що "плани у нас дуже великі і цікаві".

Президент Росії вважає, що в українсько-російській співпраці необхідно вийти "за межі Києва і Москви і йти на регіональний рівень співпраці". Кучма, у свою чергу, завірив, що проведення року Росії на Україні отримало підтримку мільйонів громадян країни, оскільки "це в інтересах України і Росії".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...