Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

МАЙБУТНЄ КУЧМИ – В ОБМІН НА МАЙБУТНЄ УКРАЇНИ

Вівторок, 28 січня 2003, 11:51
Кучму зроблять головою Ради глав держав СНД в обмін на рішення питання про повне членство України в ЄвроАзЕс. З таким припущенням виступила російська газета "Время новостей".

Газета пише, що "місцеві супротивники українського президента... називають саміт акцією з працевлаштування самого Кучми". Посилаючись на неофіційну інформацію, "Время новостей" повідомляє про майбутні консультації "щодо ротації правлячих органів СНД із "прицілом" на призначення українського лідера керівником Ради глав держав Співдружності".

"У Москві сподіваються, що цей дипломатичний хід дозволить стимулювати інтеграційні процеси на Україні. А Леонід Кучма, який не може претендувати на третій президентський термін, зацікавлений у тому, щоб знайти себе в якості міжнародного чиновника. Крім того, обрання Кучми до керівних органів СНД відкриє дорогу до влади його проросійському спадкоємцеві (у Києві не виключають у цьому випадку можливості дострокових президентських виборів)", пише газета.

За даними видання, російська сторона спробує "використовувати зацікавленість українського президента у рішенні кадрового питання для просування ідеї повного членства України в ЄврАзЕс". Замість цього Росія обіцяє ратифікувати угоду про вільну торгівлю і скасувати ПДВ на свою нафту і газ, чого давно хоче Київ.

Крім того, Москва закріпить успіхи у справі створення газотранспортного консорціуму, що відкриває контроль над життєво важливою для України газовою трубою (нею перекачується 90% російського газу до Європи), пише "Время новостей".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування