Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кучма вдячний Росії за її "імперські амбіції"

Вівторок, 28 січня 2003, 12:57
Президент України Леонід Кучма називає підписаний у Києві договір про держкордон між Росією й Україною одним з найважливіших документів. Про це він заявив у вівторок у Києві.

"Якщо у нас іноді звучать розмови про імперські амбіції Росії, то я хотів би, щоб з сьогоднішнього дня вони припинилися", - заявив Кучма.

"Якби існували підводні камені у Російській Федерації, то такий договір не був би підписаний. Я дякую президенту Росії за таке політичне рішення", - сказав український лідер.

Говорячи про відкриття Року Росії в Україні, Кучма зазначив, що президенти двох країн і раніше часто зустрічалися, але нинішня зустріч "у рамках Року (Росії в Україні) - особлива, тому що у всіх хороший настрій". "Ми бачимо, що відносини між двома країнами поліпшуються з кожним роком", - цитує Кучму "Інтерфакс-Україна".

Український лідер повідомив, що на зустрічі з президентом Росії у Києві обговорювалося широке коло питань: проблеми соціальні, гуманітарні, політичні, економічні. "Найголовніше, що з усіх (питань) є або сьогодні рішення, або ми бачимо перспективу рішення завтра", - сказав він.

Глава української держави зазначив, що всі ці питання були важливими і принциповими. "Побажаємо всіляких успіхів року Росії в Україні", - сказав Кучма.

Володимир Путін у свою чергу заявив, що Росія збирається "будувати відносини з Україною як з рівноправним стратегічним партнером". При цьому президент Росії підкреслив, що Україна - одна з пріоритетів зовнішньої політики Росії, повідомляє РІА "Новості".

Відповідаючи на питання журналістів після російсько-українських переговорів, президент Росії Володимир Путін назвав підписання договору про російсько-український кордон, результатом "компромісу" двох сторін, який "відповідає інтересам" і Росії, і України. У свою чергу президент України Леонід Кучма заявив, що "здоровий компроміс був головним інструментом" при роботі над договором.

Зі слів президента Росії, залишилося ще "багато питань формального бюрократичного характеру, які можуть бути вирішені, виходячи із вищого розуміння" про те, що вони вимагають вирішення. А таке розуміння, підкреслив Путін, і у Росії, і в України є.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...