Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Фракції більшості - найбільш непродуктивні фракції у парламенті

Вівторок, 28 січня 2003, 15:28
Найбільш активними у парламенті у 2002 році були опозиційні фракції. Такі результати моніторингу діяльності депутатів у Верховній Раді України за травень-грудень, проведеного фондом "Відкрите суспільство". Підсумки моніторингу оприлюднила на прес-конференції у вівторок у Києві президент фонду Оксана Грязнова.

За підсумками діяльності депутатів у Верховній Раді України за 2002 рік, сказала вона, в загальній складності перше місце займає фракція "Наша Україна", депутати якої виступали з місця 932 рази, з трибуни - 449 разів, вносили законопроекти 527 разів і подавали депутатські запити 182 рази.
Друге місце займає фракція Компартії, члени якої 686 разів виступили з місця, 288 - з трибуни, 365 - вносили законопроекти, 146 - депутатські запити.

На третьому місці - фракція Соцпартії, на рахунку якої 562 виступи з місця, 140 - з трибуни, 167 внесених законопроектів і 33 депутатських запити.

Далі за рівнем активності йдуть фракції Блоку Юлії Тимошенко, партій Промисловців і підприємців і "Трудова Україна", "Регіони України", СДПУ(О), Народно-демократичної партії, група "Народовладдя", фракція Аграрної партії України, групи "Демократичні ініціативи", "Європейський вибір" і "Народний вибір".

Найбільш активно у парламенті 2002 року за кількісними показниками виступів з місця і з трибуни, а також внесених законопроектів і депутатських запитів також працювали депутати опозиційних фракцій.

Лідером за виступами, як з місця, так і з трибуни став Юрій Кармазін (фракція "Наша Україна"), який виступав з місця 110 разів, з трибуни - 89, вносив депутатські запити 19 разів.

Серед законодавців лідирує голова комітету з питань економічної політики і управління народним господарством, власності й інвестицій Станіслав Гуренко (фракція КПУ), який подав на розгляд Верховної Ради 59 законопроектів.

Найбільша кількість депутатських запитів була зроблена Володимиром Пузаковим (фракція КПУ) - 23 запити.

Серед депутатів-мажоритарників найбільш активними були обранці Києва, Львівської області і Донбасу, найменше активних серед представників Кіровоградської і Тернопільської областей.

Зокрема, найбільш активними серед мажоритарників були Валерій Асадчев (Київ) - 80 виступів з місця і Сергій Терьохін (Київ) - 25 виступів з місця і трибуни.

Законодавець-мажоритарник 2002 року – голова комітету з питань фінансів і банківської діяльності Сергій Буряк (Хмельницька область) - 57 законопроектів.

Грязнова підкреслила, що це всі "математичні показники", а з січня поточного року фонд збирається оприлюднити й якісні показники. "24 млн. українців прийшли на виборчі дільниці на парламентські вибори 2002 року і вони мають право знати як працюють їх обранці", - підкреслила вона.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...