Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Кучма може очолити СНД. Якщо Путін умовить Ніязова, Рахмонова і Каримова

Вівторок, 28 січня 2003, 18:44
Міністр юстиції України Олександр Лавринович вважає, що немає ніяких юридичних підстав, які б перешкоджали президенту України Леоніду Кучмі головувати у Раді голів держави СНД.

"Якщо Рада голів держави ухвалить рішення, що головувати буде не наступна за алфавітом країна, а Україна, не буде порушений жоден з юридичних канонів", - сказав міністр у прямому ефірі телеканалу ICTV у вівторок увечері.

Лавринович пояснив, що обрання керівника будь-якого органу СНД регулюється внутрішніми процедурами. "Є така процедура і для Ради голів держави, яка полягає у тому, що кожний рік у Раді глав держави повинна головувати одна з країн в алфавітному порядку, якщо Рада не ухвалить інше рішення.

До сьогоднішнього дня з моменту заснування СНД, була одна держава, яка головувала весь час - Росія. Це означає, що весь час приймалися рішення, які не були у повній відповідності до загальних правил", - відзначив міністр.

Він підтвердив, що статус країни-учасниці і країни-засновниці СНД за відсутності статусу країни-члена Співдружності цілком достатній для права очолити Раду глав держави СНД, оскільки країни-члени Співдружності не мають додаткових прав й обов'язків порівняно з країнами-учасницями.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування