Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЮЩЕНКО ВИСТУПАЄ ЗА ЄДИНОГО КАНДИДАТА ВІД ОПОЗИЦІЇ

Середа, 29 січня 2003, 09:30
"Найважливішим для опозиції буде обговорення та висунення єдиного кандидата на вибори 2004 року", заявив колишній прем'єр та провідник блоку Наша Україна Віктор Ющенко в інтерв'ю аґенції Reuters.

BBC цитує аґенцію, яка наголошує, що традиційно роздрібнена опозиція України висуне єдиного кандидата для участі в президентських виборах, які відбудуться в Україні наступного року.

Reuters пише, що на думку Віктора Ющенка, Україна потребує свіжого повітря по тому, як корупція та скандали шкодили її репутації протягом багатьох років.

"Протягом останніх двох років Україна жила в суспільстві, в якому панували олігархи та бізнесові клани. Зміни - то свіже повітря, якого потребують люди. Звичайно напередодні виборів будуть нові переслідування та погрози, однак після цього потреба в демократії та європейський вибір стануть більш зрозумілими",- сказав Віктор Ющенко.

Ющенко сказав, що Україна має досягти членства в Європейському Союзі та посісти своє місце як важлива країна: "Я переконаний, що країна, яка не бачить себе у Європі - то країна без майбутнього".

Reuters повідомляє, що Віктор Ющенко, найпопулярніший політик згідно з опитуваннями громадської думки, наразі не висловився щодо участі в президентських виборах в жовтні 2004 року.

Reuters також пише, що на думку Віктора Ющенка Україна зараз готова до змін: "В царині закордонних справ Україна втратила наважливішу річ - довіру. Я, як і мільйони українців, усвідомлюю, що моя країна посідає найнижче місце на міжнародній арені. Україна стомилась жити в теперішньому стані".

Reuters також додає, що Віктор Ющенко висловив намір відвідати столиці Заходу для того, щоб оприлюднити свою позицію щодо України. Тим часом інша аґенція, Associated Press, повідомляє, що Віктор Ющенко має намір виїхати 4 лютого до Вашингтона для відновлення взаємної довіри на тлі найглибшої кризи у стосунках між США та Україною з часу досягнення її незалежності.

Як повідомляє Associated Press, Віктор Ющенко заявив: "Втрата довіри, якої ми зазнали протягом останніх років, відкинула нас назад до 1993 року, коли ми почали будувати довіру та формувати важливі економічні і політичні зв"язки".

Про майбутні візити Ющенка закордон читайте тут

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
01:10
Центр дослідження енергетики: Україна використовує 12 ГВт електрогенерації, 8 з них просить сусідів
00:15
Харків під ракетним обстрілом: пролунали вибухи
00:10
У прокат вийшов байопік про письменників Розстріляного відродження "Будинок "Слово": огляд
23:40
Генштаб: На Харківщині тривають бої за населені пункти, які перебували в сірій зоні
23:28
Новини економіки 10 травня: найбільший в Україні центр протезування, 7 млрд на відбудову енергосистеми
23:16
фото"Можу три дні оговтуватися від зйомки". Як це – бути фотографкою пологів
23:04
Угорщина: Багаторічний план НАТО щодо України "може призвести до світової війни"
22:52
оновленоУ тимчасово окупованих Ровеньках на Луганщині повідомили про вибухи на нафтобазі
22:38
БоксБогачук: Якщо Ломаченко програє, то, напевне, завершить кар’єру
22:35
Tesla витратить 500 мільйонів доларів на розширення мережі зарядних станцій
Усі новини...
Реклама: