Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Цензура у ЗМІ свідчить про те, що Кучма втрачає почуття реальності?

Середа, 29 січня 2003, 09:59
Українська влада втратила почуття самозбереження, оскільки за останній досить тривалий період вона не продемонструвала жодного кроку, щоб "сподобатись людям". Таку думку висловив під час "круглого столу" з проблем політичної цензури в Україні викладач Інституту журналістики Олександр Чекмишев.

Він також додав, що такими діями влада цілеспрямовано демонструє свою неефективність у всіх сферах своєї діяльності. "Влада, яка не має зворотнього зв'язку, влада, яка втрачає почуття реальності і навіть почуття самозбереження в силу глобальності рішень, які вона може приймати, є небезпечною", - стверджує Чекмишев.

Обговорюючи проблему цензури в українських ЗМІ, він зазначив, що негативні тенденції у ЗМІ призвели до зміни суті поняття "журналіст", як людина, яка надає суспільству інформацію.

На переконання Чекмишева, "для широкого загалу зараз професія журналіст, слово "журналіст" звучить в образливому контексті". Чекмишев вважає, що в сучасній Україні громадяни ставляться до журналістів "як до чогось достатньо мерзенного".

Торкаючись проблем взаємовідносин між керівником ЗМІ та журналістом-початківцем, випускником вузу, Чекмишев підкреслив, що керівник, який "ламає цю молоду людину через коліно", принаймні мусить мати відповідальність і говорити цій людині, з яких реальних причин це робиться.

Також науковець звернув увагу на абсурдність ситуації, коли для багатьох власників та керівників українських ЗМІ отримання прибутків не є головним завданням. Він зазначив: "Для нормального власника головним завдання діяльності є отримання прибутків. Для багатьох власників це завдання зараз не є настільки актуальним".

UNIAN

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування