Кучма не піде раніше терміну. Навіть після нової посади в СНД

Середа, 29 січня 2003, 16:52
Голова Верховної Ради України Володимир Литвин назвав нонсенсом припущення про те, що президент Кучма після обрання керівником Ради глав держав Співдружності може достроково залишити посаду глави держави.

"Я упевнений, посади, яка б звільняла керівника держави від його обов'язків, не існує", - підкреслив Литвин у середу в Києві в інтерв'ю журналістам.

Спікер також назвав "ще більшим нонсенсом" припущення про можливості проведення дострокових виборів глави української держави. "Думаю, це розуміють усі, у першу чергу ті, хто має найбільші шанси одержати цю посаду на майбутніх виборах", - сказав він.

За його словами, якщо закласти в Україні традицію дострокових президентських виборів, то наступний президент апріорі зіштовхнеться з цією ж проблемою.

"Потрібно навчитися жити в умовах демократії - якщо обрали, потрібно жити під керівництвом того глави держави, якого обрали люди", - заявив Литвин.

"Якщо комусь це не подобається, потрібно терпіти, чекати своєї години", - додав він.

Інтерфакс-Україна

Про необхідність дострокових виборів та можливого відходу Кучми з посади після обрання головою Ради держав СНД говорив, зокрема, Микола Томенко

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News