Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У ДОНЕЦЬКУ З'ЯВИТЬСЯ ПЛОЩА ІМ. ЯНУКОВИЧА?

Середа, 29 січня 2003, 17:24
У середу у Донецьку з'явилася вулиця імені Юхима Звягільського. Сорока голосами "за" сесія міськради ухвалила рішення про увічнення імені ще живого і здорового земляка, голови Ради орендарів шахти ім. Засядька.

Як повідомляє сайт Центру дослідження соціальних проблем Донбасу, тільки вісім депутатів проголосували "проти", два - утрималися.

Спочатку депутати планували перейменувати ім'ям Звягільського вулицю ім. Савченка, але виявилося, що у Донецьку, у Київському районі, існує вулиця, яка не має назви.

Ініціатор акції голова Київської райради Сергій Бешуля в інтерв'ю журналістам так пояснив необхідність рішення з перейменування: "Думаю, що такі люди, як Бубка, Звягільський - гордість нашого міста, нашого району. Я не бачу нічого такого, щоб за життя їхні імена увічнити. Чим більше буде таких людей, якими ми пишаємося, тим краще".

За словами Бешулі, від народження ідеї до її втілення, минув усього місяць. Фінансові витрати, що тепер лягають на Київський райвиконком у зв'язку з найменуванням вулиці, Бешулю не лякають: "Я думаю, що в нас район багатий, це не відіб'ється на фінансуванні об'єктів ані охорони здоров'я, ані освіти".

Зі слів Сергія Бешулі можна зрозуміти, що сам Звягільський поставився до ідеї свого увічнення без особливого ентузіазму, але Бешуля спробував його переконати в цінності "таких людей для міста і району".

Раніше, депутати Донецької міськради ухвалили рішення про спорудження пам'ятника Йосифу Кобзону, у зв'язку з чим, у середу до Донецька приїхав Московський скульптор Олександр Рукавишников.

Експерти Центру з іронією зауважують, що "з огляду на сформовану в "єдиній команді" донецьких депутатів тенденцію, можна прогнозувати, що слідом за пам'ятниками Бубці і Кобзону, а також вулицею Звягільського, донеччани можуть очікувати появи в обласному центрі площі Януковича і проспекту Рината Ахметова".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування