Від того, що Кучма став прозорим, народ перехотів з ним спілкуватися

Четвер, 30 січня 2003, 13:46
У 2002 році на адресу президента України Леоніда Кучми надійшло 98,6 тис. пропозицій, заяв і скарг громадян, що на 4,6% менше, ніж у попередньому році, повідомляє прес-секретар глави держави Олена Громницька.

Скоротилася кількість звернень зі всіх регіонів, крім Полтавської, Херсонської, Чернівецької областей, Києва і Севастополя. На особистому прийомі в адміністрації президента у минулому році отримано 11,5 тис. звернень громадян проти 12 тис. у 2001 році.

Тенденція до певного зменшення кількості заяв і скарг на адресу голови країни є, зокрема, результатом практичних дій місцевих держадміністрацій по виконанню доручення президента від 6 березня 2002 року про застосування невідкладних і системних заходів для своєчасного й якісного розгляду всіма підлеглими органами, їх посадовими особами звернень громадян і трудових колективів, зазначає Громницька.

Усього у зверненнях громадян було порушено близько 123 тис. різних питань. Окрім особистих проблем громадяни у листах до президента висловлювали своє ставлення і до найбільш важливих суспільно-політичних подій у державі, які відбулися у минулому році.

Основна частина питань, з якими зверталися громадяни, належала до компетенції центральних і місцевих органів місцевого самоврядування, прокуратури і суду. Як показує аналіз, повідомляє Громницька, органи влади загалом підвищили увагу до розгляду звернень громадян. Це особливо помітно після проведення ними практичної роботи по виконанню вимог указу президента від 13 серпня 2002 року "Про додаткові заходи щодо забезпечення реалізації громадянами конституційного права на звернення".

Як результат у другій половині 2002 року на адресу президента надійшло звернень на 15% менше, ніж за відповідний період попереднього року.

Всі звернення громадян, які надійшли на адресу президента у 2002 році, розглянуті, відповідні органи влади перевірили контрольні заяви і скарги з метою позитивного розв'язання порушених питань.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

17:40
У березні Мінфін залучив до держбюджету 9 мільярдів доларів зовнішнього фінансування
17:30
Росіяни вивозять крадене українське збіжжя до Туреччини, Лівії та Ізраїлю – розслідування
17:29
НАБУ та САП завершили розслідування про заволодіння земель на Київщині: збитки - 1,8 мільярда
17:07
У ХІХ ст. лікар обгорнув книгу шкірою померлої пацієнтки. Нині Гарвард прибрав цю палітурку
17:06
Митниця запустила онлайн-сервіс для декларування експрес-відправлень і сплати мита
17:06
ЗМІ: Польські асоціації підтвердили дивну поведінку польського чиновника на переговорах з Києвом
17:00
"Норнікель" втрачає клієнтів в ЄС: вони відмовляються від продукції з російських металів
16:47
Данілов, Литвиненко та інші перестановки, які готує Зеленський
16:46
"Укрнафта" отримала додатковий видобуток в майже 140 тонн нафти на добу
16:44
Українець, який вперше переміг на престижному ультрамарафоні в Канаді, розповів про дистанцію
Усі новини...