Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"ЖУЧКИ" БУЛИ ВСТАНОВЛЕНІ У ПЛАСТИКОВІЙ ЯЛИНЦІ - СИВКОВИЧ

Четвер, 30 січня 2003, 15:54
Пристрої підслуховування у кабінеті Сивковича і Мусіяки були виявлені в середині грудня в офісі партії "Вперед, Україно!", членами якої вони є, повідомив депутат Володимир Сивкович.

Перший пристрій виявили в маленькій пластмасовій ялинці, що стояла на столі в його кабінеті в якості прикраси, розповів він. Це був невеликий пристрій, розміром не більше цигарки, що працював на батарейках. У момент виявлення батарейки ще не сіли.

Депутат розповів, що після виявлення першого пристрою співробітники Служби безпеки України, які на той момент охороняли його, перевірили весь офіс партії і знайшли ще один пристрій.

У результаті перевірки в кабінеті Мусіяки, яку останні півроку використовували в якості кімнати для переговорів, був виявлений вмонтований в стелю більш серйозний підслуховувальний пристрій.

Сивкович відзначив, що цей пристрій достатньо великого розміру і використовувався для зняття інформації шляхом модулювання сигналу через електропроводку.

"Цей пристрій, який використовувався КДБ СРСР", - сказав він. Народний депутат вважає, що незаконне прослуховування офісу партії здійснювала якась державна структура, тому що приватні структури не можуть мати доступу до техніки такого рівня.

Сивкович відзначив, що первинна перевірка не дала можливості з'ясувати, хто встановив "прослушку" і тому виникла необхідність звернутися до Генпрокуратури.

Генпрокуратура доручила прокуратурі Києва порушити кримінальну справу за фактом прослуховування кабінетів Сивковича і Мусіяки.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування