Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кучма на чолі СНД - втілення "тупих" російських політтехнологій?

Четвер, 30 січня 2003, 15:59
Обрання президента України Леоніда Кучми головою Ради держав СНД "викликане спробами зберегти СНД, становище якого є доволі хитким", так народний депутат Олег Рибачук прокоментував події саміту СНД.

На думку члена фракції Віктора Ющенка, "це спроба утримати Україну". Він також зауважив, що Україна знову не підтвердила "хоча б на формальному рівні", що для неї стратегічним є європейський напрямок, про що заявляв президент у своєму зверненні до парламенту "Європейський вибір".

"Центр прийняття рішень і надалі залишиться у Кремлі. Я не думаю, що це у когось викликає сумніві. Не уявляю ситуації, коли б Путін чи інші президенти приїжджали до України, щоб порадитися з Кучмою щодо прийняття рішень чи вироблення політики СНД", - наголосив Рибачук.

Він вважає, що призначення принципово не вплине на розклад сил в СНД. "Не вірю, що після переобрання керівника СНД у цій структурі вироблятимуться ефективні економічні рішення. Скажімо, Україна вже давно піднімає тему зони вільної торгівлі, а нам натомість пропонують спочатку вступити у ЕврАзЕС", - зазначив парламентарій.

Рибачук також вбачає в призначенні Кучми главою Ради держав СНД "певний елемент політичної гри, адже зустріч в Україні відбувається напередодні президентських виборів у нашій країні". "Недаремно деякі ЗМІ запустили тему про те, що керівник адміністрації президента Росії Волошин приїздив до Києва буцімто для пошуку наступника для Кучми", - зауважив нардеп.

Рибачук вважає нереальним політичний сценарій, згідно з яким Кучму обрали головою Ради держав СНД для того, щоб він погодився із цим статусом достроково піти з посади президента держави.

"Якби рівень громадянської мужності нашого президента співпадав з рівнем Єльцина, то можна було б говорити здійсненність таких задумів. Натомість тупі спроби перенести російські технології на український ґрунт дискредитували себе ще під час минулих парламентських виборах. Це свідчить про відсутність фантазії у технологів з Банкової. Вони самі не вірять у можливість перемоги провладного кандидата, а тому розігрують дитячу забавку зі спадкоємцем престолу. До того ж у передстартовому стані тримають півдюжини людей, кожному з яких обіцяно посаду. Це не оригінально й неефективно. Це криза жанру", - цитує Рибачука прес-служба "Нашої України".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування