Росія подала Україні руку допомоги. У вигляді Кучми?

Четвер, 30 січня 2003, 16:18
Обрання Леоніда Кучми на посаду голови Ради глав держави СНД пояснюється важливістю для Росії такого партнера як Україна, вважає президент фонду "Політика" В'ячеслав Ніконов.

Він пояснив, що "із всіх двосторонніх відносин у світі двосторонні відносини з Україною для Росії найбільш важливі".

"Одночасно це свого роду рука, простягнута з Москви українському лідеру, перед яким сьогодні стоїть задача досидіти до кінця терміну", - додав політолог, на думку якого, ставши лідером Співдружності, Кучма укріпить свої позиції.

У свою чергу, директор Центру політичної кон'юнктури Валерій Федоров зауважує, що кандидатура Кучми на посаду голови Ради у даний момент для Росії є більш відповідною, ніж кандидатура білоруського лідера, який також розглядався як претендент.

Відзначивши, що "поки Росія отримувала від співпраці з Кучмою істотно більше, ніж від ворожнечі з ним", політолог підкреслив, що "тепер задача Москви - у тому, щоб Україна не суперничала з нею і не створювала б антиросійських організацій типу ГУУАМ, а широко ввела б у дію можливості СНД і у своїх інтересах, і в інтересах інших країн Співдружності, а отже, і Росії".

На закінчення Федоров сказав, що вибори нового голови Ради, яким за 10 років уперше стала людина, що не представляє Росію, "дозволять зробити СНД рівноправною організацією, а не структурою типу "Росія плюс всі інші", якою вона була досі".

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування