МЕЛЬНИЧЕНКА ХОТІЛИ ВБИТИ "ДЕКІЛЬКА РАЗІВ"

П'ятниця, 31 січня 2003, 09:48
Співробітники ЦРУ та ФБР декілька разів попереджали Миколу Мельниченка через адвокатів про загрозу його життю, тому він вдається до заходів безпеки. Про це ідеться у статті лондонської газети The Times, присвяченій постаті екс-майора Управління державної охорони.

"Для пана Мельниченка, його дружини та їх шестирічної дочки трикімнатна квартира у передмісті Вашингтона є чимось на зразок притулку, - пише The Times. "В Україні мене могли б вбити в будь-який день і ніхто б про це не знав, - каже Мельниченко. - Тут вбити мене набагато важче".

Навіть тут, провадить далі The Times, він живе весь час у стані постійної тривоги. Він тримає свою адресу в таємниці, а його сусіди не знають про його особу.

Зараз, розповідає далі кореспондент The Times, йому набридло боятись. Він каже, що попри ризик, він збирається повернутись в Україну, але незабаром він планує відвідати Лондон для того, щоб сприяти лобіюванню на Даунінг-стріт незалежного розслідування з приводу вбивства журналіста Георгія Гонгадзе.

Європейський суд з прав людини, пише The Times, має винести рішення з приводу незаконного позбавлення його парламентського мандату, який він отримав на виборах в Україні минулої весни. Якщо його права буде поновлено, він отримає депутатську недоторканність.

Як пише газета, Мельниченко не скаже точно, як і коли він робив записи. Він також каже, що діяв самостійно, попри повідомлення про те, що інший охоронець зник.

Стаття про Мельниченка супроводжується великим фото майора у його квартирі у Вашингтоні на тлі комп'ютера та музичного центру. Він каже, що не буде задоволений до того часу, доки президент Кучма не опиниться перед правосуддям.

Кореспондент The Times пише: "Людина, яка винаймає квартиру за декілька миль від Білого дому у Вашингтоні, звинувачує одного з лідерів, що довго перебуває при владі в Європі, у вбивстві журналіста, використовуючи у якості доказу записи, зроблені за допомогою записувального пристрою під диваном офісу".

Попри те, що записи поки що не призвели до усунення пана Кучми від влади, а його прихильники кажуть, що змовники намагаються позбавити президента влади, тисячі українців вийшли на вулиці, позбавили президента легітимності та перетворили його на міжнародного парію.

Українська служба Бі-Бі-Сі

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування