Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кучма на посаді голови СНД буде тримати курс на Європу - МЗС

П'ятниця, 31 січня 2003, 10:07
Обрання президента України Леоніда Кучми головою Ради глав держави СНД жодним чином не означає змін стратегічних зовнішньополітичних пріоритетів української держави, заявляє прес-служба українського МЗС.

"Як вже неодноразово підкреслювалося, розвиток рівноправних і конструктивних відносин з партнерами по СНД, у тому числі Російською Федерацією, є важливою заставою успішної реалізації курсу України на європейську й євроатлантичну інтеграцію", - йдеться у коментарі прес-служби, текст якого розміщений на офіційному сайті українського зовнішньополітичного відомства.

Обрання Кучми головою Ради голів держави СНД свідчить про визнання важливої ролі, яку Україна відіграє у рамках Співдружності, є підтвердженням її високого авторитету серед партнерів по цьому об'єднанню, відзначає прес-служба.

Це свідчить також про те, що "економічний вектор розвитку організації визначений як магістральний, а оприлюднені на саміті СНД у Кишиневі пропозиції президента України про шляхи посилення економічної складової співпраці визнані сприятливими і своєчасними".

"Україна усвідомлює те, що головування у Раді глав держави СНД - непроста і надзвичайно відповідальна місія. Ми готові практичними кроками сприяти максимальному розкриттю економічного потенціалу СНД, подальшому зміцненню і поглибленню взаємовигідної торгово-економічної співпраці між партнерами по Співдружності. Першочерговим завданням своєї діяльності у новій якості Україна вбачає створення зони вільної торгівлі у рамках СНД", - йдеться у коментарі прес-служби МЗС.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...