Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Піскун продовжує "копати" під Тимошенко і заявляє про відсутність політики і справі Лазаренка

П'ятниця, 31 січня 2003, 12:15
Подання про притягнення Юлії Тимошенко до кримінальної відповідальності буде спрямовано до Верховної Ради через кілька місяців, заявив генеральний прокурор України Святослав Піскун.

"Я упевнений, це подання буде обов'язково", - підкреслив він в інтерв'ю журналістам у п'ятницю.

Генпрокурор нагадав, що Московський державний суд засудив генерал-полковника, колишнього начальника управління матеріально-технічного забезпечення Міністерства оборони Росії Георгія Олійника до 3 років позбавлення волі за незаконне перерахування корпорації "Єдині енергетичні системи України", яку на той час очолювала Тимошенко, $450 млн. в якості передоплати за постачання технічних засобів російському Міністерству оборони.

Раніше повідомлялося, що Військова колегія Верховного суду РФ залишила в силі амністію, оголошену Олійнику.

"Однак ці гроші чомусь виявилися в Лондоні", - відзначив Піскун.

Цей епізод, за словами генпрокурора, буде доданий до обвинувачення проти Тимошенко. Для вивчення нової ситуації Генпрокуратурі необхідно кілька місяців і прокуратура завершить розслідування справи.

Піскун також повідомив про завершення розслідування кримінальної справи у відношенні колишніх співробітників ЄЕСУ.

У справі фігурують гендиректор корпорації "Єдині енергетичні системи України" Геннадій Тимошенко (свекор лідера БЮТ), екс-глава правління Євгеній Шаго, головний бухгалтер Лідія Сокольченко і бухгалтер Антоніна Балюра.

За словами Піскуна, остаточне обвинувачення на сьогоднішній день знаходиться на вивченні в адвокатів обвинувачуваних і у самих обвинувачуваних, після чого воно буде передано до суду.

Як повідомлялося, Тимошенко, Шаго, Балюра і Сокольченко були вислані з Туреччини до України 21 жовтня 2002 р. Цього ж дня Печерський місцевий суд дав санкцію на їхній арешт, а 17 грудня минулого року продовжив термін утримання під вартою до 4 місяців.

У січні Сокольченко за рішенням суду випущена під підписку про невиїзд у зв'язку з погіршенням стану здоров'я.

Тимошенко і Шаго обвинувачуються в контрабанді; приховуванні валютного виторгу; заволодінні чужим майном в особливо великих розмірах шляхом зловживання службовим становищем; службовій підробці, що призвела до важких наслідків.

Балюра і Сокольченко - у приховуванні валютного виторгу; заволодінні чужим майном в особливо великих розмірах шляхом зловживання службовим становищем; службовій підробці, що призвела до важких наслідків.

Справи щодо колишніх співробітників ЄЕСУ об'єднані зі справою колишнього прем'єр-міністра України Павла Лазаренка, який зараз знаходиться у в'язниці в США, де обвинувачується у відмиванні грошей.

Генпрокуратура України також повідомила про хід розслідування справи американським слідчим, що розслідують справу Павла Лазаренко. При цьому українська Генпрокуратура отримала список свідків з боку України, яких американці хотіли б побачити і почути на слуханнях справи Лазаренка у суді, поінформував генпрокурор.

"Я давно казав, що ця справа буде слухатися, жодних політичних питань у ній немає, буде звичайна кримінальна справа, і вона буде спочатку слухатися в американському суді, а потім в Україні", - зазначив він.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
06:26
У південно-східних областях втретє за ніч була оголошена ракетна небезпека: у Херсоні пролунали вибухи
05:48
відеоВ Росії на Кубані безпілотники атакували два НПЗ, бітумний завод і військовий аеродром
04:28
ISW оцінив можливості України звільнити всю свою територію від окупантів
03:22
доповненоПольща цієї ночі двічі піднімала в повітря військову авіацію 
02:07
Die Welt оприлюднило мирну угоду, яку Україна та Росія могли підписати на початку війни
01:06
оновлюєтьсяРосіяни запускали ракети: було оголошено масштабну повітряну тривогу
00:54
Німецькі винищувачі перехопили російський  Іл-20 над Балтійським морем
00:38
доповнено, фотоУ Харкові пролунала серія вибухів: пошкоджена медустанова, постраждала пацієнтка
23:40
Іспанія на "Рамштайні" підтвердила плани відправити Україні ракети до Patriot
23:29
Новини економіки 26 квітня: застава за Сольського, Кабмін зберіг тариф на електрику для населення
Усі новини...