Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Хорошковський розповідає американцям про казкові плани уряду

П'ятниця, 31 січня 2003, 12:51
"Україна має незадіяні резерви, які можуть забезпечити ріст ВВП країни на рівні 7-10% на рік". Таку думку висловив міністр економіки та з питань європейської інтеграції Валерій Хорошковський під час зустрічі у Вашингтоні з американськими бізнесменами, які мають намір інвестувати у створення бізнесу в Україні.

Як повідомили в Мінекономіки, міністр поінформував американських бізнесменів про те, що прогноз зростання ВВП України у 2003 році становить 4%, і відзначив, що цього недостатньо для суттєвих перетворень в українській економіці.

Серед резервів, що могли б забезпечити 7-відсоткове зростання ВВП Хорошковський назвав малий і середній бізнес, виведення економіки "з тіні" та прямі іноземні інвестиції, які є джерелом створення в Україні нових конкурентоспроможних виробництв і, відповідно, зростання ВВП країни. Учасники зустрічі погодилися з цим і відзначили, що в Україні частка малого та середнього бізнесу у ВВП становить 10%, а у США вона сягає 70%. Хорошковський наголосив, що український уряд створюватиме умови для виходу з тіні підприємств та фізичних осіб.

Хорошковський також запевнив представників американського бізнесу, що у найближчі півроку український уряд сконцентрується на зменшенні податкових пільг, а також докладатиме зусиль до якнайшвидшого приєднання України до Світової організації торгівлі. "Приєднання України до СОТ стане найкращим свідченням наявності рівних умов ведення бізнесу в Україні", – зазначив міністр.

Характеризуючи позицію американських підприємців одразу після зустрічі, Хорошковський зазначив, що американський бізнес не вимагає преференцій - йому потрібні рівні умови входження на ринок.

З 28 по 30 січня у Вашингтоні працював Україно-американський комітет з питань економічного співробітництва. Українську делегацію очолює міністр економіки і з питань європейської інтеграції України Хорошковський. У ході роботи комітету обговорювалися питання макроекономічної стабільності, скасування санкцій FATF проти України, політика технічної допомоги Україні зі сторони США, а також питання співпраці України і США в сфері енергетики.

УНІАН

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування