Вам лист! "Добрі новини" з АП

П'ятниця, 31 січня 2003, 15:10
Не хотілося другий день підряд згадувати про малозначущого чиновника канцелярії Кучми. Але…

В адміністрації президента давно спостерігалися амбіції виходу на міжнародну арену. Листи Васильєва Ханне Северінсен - тільки перша частина зовнішньополітичного проекту АП.

Президентська канцелярія приступила до реалізації другого, і можливо, не останнього, етапу плану світової експансії.

Як стало відомо УП, не так давно адміністрація президента стала автором нового медійного проекту. Назва проекту - "Добрі новини з України".

Суть революційного проекту ось у чому. З певного моменту ЗМІ у діаспорі щодня стали отримувати листи від відомого на весь світ голови управління інформаційної політики президентської адміністрації Сергія Васильєва.

Текст листа абсолютно нешкідливий.

 
 
Пам'ятаєте, апаратні чиновники часто нарікали на те, що світ, мовляв, дізнається про Україну тільки з новин негативного плану, за кордоном мало знають про досягнення країни. Тому взялися виправити ситуацію.

Не відомо, кому належить ця ідея, але працює вона на зразок дешевого, досить ефективного піар-агентства. Витрати на таку кампанію невеликі - тільки витрати на Інтернет (Добрі новини приходять електронною поштою). Навряд чи адміністрація розщедрювалася на базу даних діаспорних ЗМІ - при бажанні всі їх координати можна зібрати за один робочий день.

Які ж події, на думку працівників АП, які ретельно відбирають для діаспори "Добрі новини", можуть зацікавити зарубіжного українського читача?

Ось заголовки першого випуску "Добрих новин": "На Закарпатті вшанували пам'ять героїв Гуцульської республіки", "В Україні реалізується міжнародна програма - Якісна освіта у багатоетнічному суспільстві", "Поетичній концерт "Маскульт" Андруховича, Бондара і Жадана у Харкові пройшов із аншлагом", "Львівська облрада запропонувала Севастопольській міській раді свою допомогу у спорудженні у Севастополі пам'ятника Шевченку", "У ПОСОЛЬСТВІ РОСІЇ ОПРИЛЮДНЕНО НЕВІДОМІ СТОРІНКИ РОЗВИТКУ УКРАЇНИ І РОСІЇ".

А ось примірники новин

На Закарпатті вшанували пам'ять героїв Гуцульської республіки

Ужгород. 21 січня. У селищі міського типу Ясиня Рахівського району Закарпатської області пройшли урочисті збори та святковий концерт з нагоди 84-ї річниці Гуцульської Республіки. До пам'ятника коменданту Карпатської Січі Дмитру КЛИМПУШУ та ясинчанам - борцям за возз'єднання краю з Україною, а також на могилу Д.Климпуша учасники урочистостей поклали квіти. Нащадкам активних учасників цих історичних подій було вручено матеріальну допомогу.

У ПОСОЛЬСТВІ РОСІЇ ОПРИЛЮДНЕНО НЕВІДОМІ СТОРІНКИ РОЗВИТКУ УКРАЇНИ І РОСІЇ

24 січня. Київ. Досі невідомі сторінки політичного, наукового та культурного розвитку України і Росії розкривають документи державних архівів обох країн, опубліковані у спеціальному числі російського часопису "Исторический архив", презентація якого відбулась 23 січня у посольстві Російської Федерації в Україні за участю голови Державного комітету архівів України Геннадія Боряка.

Як повідомили агентство у прес-службі Держкомархівів України спеціальне число часопису присвячене темі відносин Росії та України у ХVІ-ХХ ст. і підготовлене Федеральною архівною службою Росії спільно з Держкомархівів України. Також повідомляється, що восени 2003 року в рамках проведення року Російської Федерації в Україні заплановано випустити спеціальне число українського щорічника "Пам'ятки".


Відзначте, що у новинах фігурує певне "агентство". Поки нам не вдалося дізнатися про першоджерело новин, але не виключено, що АП займається несанкціонованою розсилкою відібраних і відповідним чином відредагованих новин вже існуючих агентств.

З одного боку, ініціатива непогана. Ось тільки хотілося б подивитися на ті новини, які АП буде відбирати для закордонного українця. І подивитися на новий темник від Васильєва. Якби попередні дії цього добродія не викликали стільки питань, можна було б сказати - нарешті хтось у цій країні став думати про імідж України за кордоном (хоча, звичайно, це робиться не зовсім так).

Але найсмішніше попереду. Кажуть, що третій етап міжнародної кар'єри ініціативного чиновника - розсилка "темників" з АП у всі провідні ЗМІ світу. Ось тоді і подивимося…

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування