Ющенко вже домовився про шведську підтримку на виборах президента

П'ятниця, 31 січня 2003, 16:38
Представники Шведської консервативної поміркованої партії мають намір направити своїх спостерігачів на президентські вибори в Україні в 2004 році.

Про це повідомив на зустрічі з лідером блоку "Наша Україна" Віктором Ющенком у Стокгольмі лідер шведських консерваторів, заступник Європейської народної партії Бо Лундгрен, повідомляє прес-служба "Нашої України".

Лідер "Нашої України" перебуває у Швеції з дводенним візитом.
Шведський парламентарій заявив, що "розширення Європейського Союзу не повинне зупинятися на східних кордонах Польщі". "Україна обов'язково повинна бути в єдиній Європі", - підкреслив він.

Лундгрен, відзначивши важливість президентських виборів в Україні для євроінтеграційних прагнень Києва, пообіцяв зробити все залежне від його партії, щоб вибори українського президента пройшли чесно.

Він запросив Ющенка взяти участь у семінарі "Дорога в Євразію. СНД на шляху до свободи", що пройде 21-23 березня у Вільнюсі. Як очікується, участь у цьому форумі візьмуть представники країн Балтії, Східної Європи, Росії й інших країн колишнього СРСР. За словами Лундгрена, на семінарі будуть обговорюватися питання торгівлі, економічного розвитку, безпеки й оборони, а також перспективи розвитку правоцентристських сил.

Ющенко повідомив, що на зустрічі зі шведськими консерваторами обговорювалися політична і соціально-економічна ситуації в Україні, рівень демократії в країні. Лідер "Нашої України" відзначив велику інформованість шведських політиків про події в Україні.

Шведська консервативна поміркована партія одержала на минулих парламентських виборах 55 мандатів. Це друга за чисельністю сила в парламенті Швеції.

У п'ятницю Ющенко відвідав Ріксдаг - шведський парламент, у якому провів переговори із соціал-демократами. У цей же день лідер "Нашої України" зустрівся з керівництвом агентства SIDA (Шведського міжнародного агентства розвитку, урядової організації, що займається плануванням і координацією співробітництва Швеції з країнами з перехідною економікою Центральної і Східної Європи).

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування