"Ну ти і питання ставиш!" Чорномирдін - журналістові

П'ятниця, 31 січня 2003, 17:52
Посол Росії в Україні Віктор Чорномирдін називає політичні сили, які виступили з вимогою вислати його з країни "ідеальними антирусистами, антиросіянами".

"Що б я не зробив, їм все буде погано. Такі люди, ну що отут можна зробити", сказав він в інтерв'ю "Новой газеты".

"Хто такий Ющенко? Самого Ющенка ми знаємо. А хто там в нього? Я не хочу туди влазити, розбиратися. Мені це абсолютно нецікаво. І сам Ющенко, і всі, хто поряд з Ющенком. Він же проголосував (за внесення питання про відкликання посла). Ну якби він не проголосував, тоді інша справу. Але якщо проголосував, виходить, він разом з ними", заявив Чорномирдін кореспондентові газети.

Відповідаючи на питання, як він вважає, чому він так не подобається правим в Україні, Чорномирдін заявив: "Вони не хочуть, щоб в України і Росії були нормальні відносини. Вони ж не ховаються, пишуть і говорять: тільки Захід. А на Схід, на Росію? І потім, вони ж — не Україна. Вони не вся Україна. Вони нуль цілих нуль-нуль-нуль-нуль десятих".

При цьому Чорномирдін відкинув думку, що Росія намагалася впливати під час парламентських виборів. "Хто на кого впливає? Ми під час виборів не їздили сюди, не вмовляли, не агітували. Захід проводив визначену політику: у парламенті Сполучених Штатів Україну обговорювали, гроші виділяли. А отут так роздувають: Росія, вплив Росії. Ми впливаємо тільки тим, що ми поруч. Їх і це вже лякає. Але ми поруч, ми сусіди. Сусідів не обирають".

Російський посол відмовився від своєї обіцянки вивчити українську мову, яку дав в перший же день прибуття до Києва. "Так я і так її розумію. А сказати, що мені вона потрібна…Ну що, я буду мемуари писати? Розмовляти нема рації. А розуміти — я і так розумію. І мене розуміють", сказав він.

Наостанок кореспондент попросила його прокоментувати обвинувачення в тому, що він залишається акціонером "Газпрому", тобто має особисту зацікавленість у створенні газового консорціуму. Відповідь була такою : (Відкинувшись на спинку крісла.) Послухай, ти яке інтерв'ю береш? Такі питання ставиш… Не був я акціонером ніколи і не є".

Тим часом останній номер британського видання "Євробізнес" відніс Чорномирдіна до числа найбагатших людей Європи, посилаючись на той факт, що він є акціонером "Газпрому".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування