Україна евакуює дипломатів з Іраку

Вівторок, 11 лютого 2003, 11:26
Всі дипломати посольства України в Іраку евакуйовані, однак свої обов'язки як і раніше виконує тимчасовий повірений України у цій країні Валентин Новіков, повідомив на брифінгу у вівторок керівник прес-служби Міністерства закордонних справ Сергій Бороденков.

Він повідомив, що у цей час Новіков знаходиться у Києві, де бере участь у нараді МЗС, після чого знову відправиться до Іраку.

Говорячи про терміни остаточної евакуації з Іраку українського диппредставництва, Бороденков пояснив, що "тимчасовий повірений сам для себе вирішує, коли повинен залишити цю країну".

Голова прес-служби МЗС також повідомив, що в цей час в Іраку знаходиться 231 громадянин України. З його слів, МЗС ще не виступав із заявою, в якій би містилася рекомендація громадянам України залишити Ірак і не планувати своїх поїздок до цієї країни. Однак "якщо наші громадяни не будуть планувати поїздок в Ірак, це буде правильно", підкреслив він.

Відповідаючи на питання журналістів, Бороденков нагадав, що евакуація громадян України буде проводитися у разі загрози війни, відповідно до раніше розробленого плану у співпраці з Міністерством з надзвичайних ситуацій Росії.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування