Кучму не попередили, що йому готують спокійну пенсію

Вівторок, 11 лютого 2003, 11:37
Депутат Сергій Ківалов стверджує, що не узгоджував з Леонідом Кучмою внесення законопроекту про гарантії президенту, який припинив виконання своїх повноважень.

"Можете вірити, можете не вірити, але я навіть боявся комусь говорити про цей законопроект. Якби поділився, то відразу ж почали б говорити з того чи іншого боку: може, не треба вносити", - сказав Ківалов в інтерв'ю журналістам.
Ківалов також додав, що не погоджував дану ініціативу і з фракцією СДПУ(О).

Як відомо, раніше Леонід Кравчук повідомляв про намір пропрезидентських сил внести проект закону про гарантії президенту.
На питання, навіщо він готував цей законопроект, Ківалов зазначив: "Якщо б не я, то хтось інший. Я вношу багато законопроектів".

"Цей законопроект давно назрів. Він стосується довічного збереження статусу президента. Це світова практика – гарантії президенту", - сказав депутат.
Коментуючи статтю про податкову амністію, Ківалов сказав, що її не слід поширювати на майно або капітали, зароблені злочинним шляхом. "Якщо ж у президента є якась цінна річ, подарунок… Ну, коштує вона не 10 гривень, а 100 000. І ось президент іде з посади і починає ховати цей подарунок. Але навіщо? Нехай він один раз пройде через амністію".

Ківалов також зазначив, що пропонує не поширювати пільги на президента, знятого за процедурою імпічменту.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування