Опозиція обіцяє не брати приступом адміністрацію Кучми

Вівторок, 11 лютого 2003, 12:54
Лідер Соціалістичної партії України Олександр Мороз підтверджує намір опозиції провести 9 березня акції протесту, однак зазначає, що ніхто не збирається брати приступом адміністрацію президента.

Відповідаючи на питання журналістів у вівторок на прес-конференції у Львові, він відзначив, що "ціль акції як у Києві, так і в регіонах - показати владі, що ніщо не забуто, що вимоги залишилися ті ж - зміна системи влади і режиму".

Мороз також нагадав, що на початок березня заплановане проведення Всеукраїнського надзвичайного з'їзду депутатів усіх рівнів від об'єднаної опозиції для розгляду питання про шляхи відсторонення від влади нинішнього режиму.

За його словами, ухвалені з'їздом документи люди повинні підтримати на мітингах під час проведення акцій протесту. Зокрема, у Києві опозиція має намір провести мітинг і піший хід Хрещатиком, а також покласти квіти до пам'ятника Тарасу Шевченку.

Коментуючи рішення народних депутатів України не включати до порядку денного роботи поточної сесії Верховної Ради питання про визнання ОУН-УПА воюючою стороною, Мороз підкреслив необхідність більш глибокого вивчення цього питання.

"Питання про діяльності і роль ОУН і УПА варто ще вивчити, і треба, щоб уряд робив те, що повинен, силами спеціально створеної комісії", - сказав він. "Зараз це питання, як і питання про ратифікацію Хартії європейських мов, спеціально "закидають", щоб посіяти розбрат між представниками опозиції", - вважає лідер Соцпартії.

"На мій погляд, ще років десять ніхто нічого на це питання не відповість, поки активні учасники по обидва боки не відійдуть у вічність. Інакше у цього питання завжди буде присмак суб'єктивності", - підкреслив Мороз.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування