Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Україна не повинна слідувати за "сильною рукою" США – Симоненко

Вівторок, 11 лютого 2003, 15:56
Лідер Комуністичної партії України Петро Симоненко вимагає від президента Леоніда Кучми провести консультативні збори за участю лідерів усіх впливових українських політичних сил, президента та урядовців для вироблення й оголошення спільної та мирної позиції України на міжнародній арені щодо антиіракської кампанії.

Така заява комуністичного лідера, зроблена у вівторок перед журналістами, була поширена прес-службою партії. Симоненко вважає, що всі "проблемні питання щодо Іраку мають вирішуватися тільки мирним шляхом та за допомогою механізму ООН. Він також категорично заперечив можливість "одноосібного виконання США функцій світового жандарму", зазначено у документі.

"Українська держава не повинна сліпо слідувати американській політиці "сильної руки". Україна, як мирна та позаблокова держава, не повинна нести тягар відповідальності за можливу антиіракську агресію та її трагічні наслідки для іракського народу", йдеться у заяві.

Симоненко також засудив пасивну позицію Кучми та Уряду України з приводу ситуації, яка розгортається навколо Іраку.

"Ця пасивність ще більш чітко виражається на фоні тих активних заходів на підтримку мирного вирішення іракського питання, які проводяться Росією, Німеччиною та Францією. Україні, як одному із засновників ООН, слід активніше висувати мирні ініціативи", цитує Симоненка прес-служба КПУ.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування