ЯНУКОВИЧ МАЙЖЕ ГОТОВИЙ БАЛОТУВАТИСЯ В ПРЕЗИДЕНТИ

Вівторок, 11 лютого 2003, 19:08
Прем'єр-міністр Віктор Янукович дає зрозуміти, що не виключає балотування на посаду президента України.

У вівторок у прямому ефірі телеканалу ICTV, відповідаючи на питання, чи збирається він балотуватися на посаду президента, Янукович сказав: "Якщо це буде виклик долі, я завжди на нього відповім. Кожний, хто ухвалює якісь рішення, повинен чітко уявляти свої можливості, сили. Я намагатимуся відповісти на ці питання найближчим часом своєю роботою".

Невідкладними кроками уряду Янукович назвав погашення заборгованості із зарплати і проведення реформи в комунальному господарстві, відзначає Інтерфакс-Україна.

"Є пакет питань, які треба вирішити. Цей пакет ми називаємо "невідкладні заходи", які треба прийняти, щоб сьогодні зняти найпростіші життєві проблеми у людей", - сказав Янукович.

"Ситуація не може залишатися такою, якою вона є, коли ми кожну зиму чекаємо, перезимуємо чи не перезимуємо, коли існує заборгованість по квартплаті, по електроенергії і так далі. Треба провести реформу в комунальному господарстві", - підкреслив він.

Коментуючи припущення про те, що реформування комунального господарства спричинить підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги, Янукович висловив думку, що в цьому випадку обов'язково "повинна йти мова про заробітну плату, пенсії".

"Люди хочуть жити краще, в теплі, мати гарячу воду, і мати гарантовано. Наш обов'язок такі умови створювати", - заявив він.

Глава уряду також зажадав високої дисципліни серед чиновників. "Уряд не може працювати в ручному режимі, не може приймати понад 30 тис. постанов, які виконані менш ніж на 50%. Це - неповага до самих собі і звідси - неповага влади. Тому я вважаю, що всі рішення, які сьогодні приймаються на рівні глави держави, на рівні уряду, на рівні регіональних органів влади зобов'язані виконуватися на 100"%, - сказав він.

При цьому Янукович відзначив важливість "хороших державних відносин з парламентом".

Кажучи про те, як зараз складаються відносини уряду і Верховної Ради, прем'єр сказав: "Це видно за останніми рішеннями: вони були вистраждані, були важкими, було багато розбіжностей, але шляхом переговорного процесу, пошуку компромісу нам вдалося прийняти цілий ряд рішень. Сьогодні йде діалог".

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування