Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Литвин відмовляється від Кучми

Середа, 12 лютого 2003, 10:01
Спікер парламенту Володимир Литвин заявляє, що не хоче, щоб його "називали наступником президента". "Я не хочу відмиватися, не бажаю, щоб мене втравлювати у чвари", заявив Литвин в інтерв'ю російській газеті "Известия".

"Мене влаштовує моя посада, - зазначив Литвин. - Більшість депутатів Ради підтримують лінію президента. А от суспільство переживає стрес".

На думку спікера, "зараз вигідно бути в опозиції". "Вона критикує владу, але коли її представники працювали в уряді, вони ж підтримували курс президента. Я добре пам'ятаю, як вони схвалювали кроки, від яких Кучму слід було застерегти. Говорили: яке мудре рішення прийняв президент", нагадав Литвин.

Говорячи про своє ставлення до законопроекту, який гарантує довічну недоторканність і фінансування Леоніда Кучми і його сім'ї, Литвин зазначив, що у нього "двояке ставлення" до документа. "З одного боку, є Конституція, що визначає статус президента. З іншою - суспільство не може розвиватися, поки переслідує людей, яких саме ж обрало", відзначив він.

"Лідер у нас завжди схожий на високу колону: на неї моляться, а коли вона падає, кожний хоче на неї наступити. Враховуючи таку психологію, закон про гарантії повинен бути прийнятий", вважає Володимир Литвин.

Також на його думку, "старання правих політичних сил знайти підтримку у Росії, традиційні". "Політики вважають: щоб перемогти на батьківщині, треба поїхати або до Москви, або до Вашингтону. По мірі наближення президентських виборів оглядини почастішають", висловив думку Литвин.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування