Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

За мотивами плівок Мельниченка поставлять спектакль?

Середа, 12 лютого 2003, 14:46
Народний депутат України, поет Іван Драч вважає, що проект постановки на сцені спектаклю за мотивами плівок Мельниченка буде "цікавим".

Таку думку Драч висловив під час прямого ефіру у студії телеканалу "Тоніс". Поет зазначив, що вважає ситуацію з оприлюдненням плівок колишнього майора держохорони "цікавою і важливою".

"Я вже запропонував навіть Ступці Богдану Сильвестровичу, кажу, що ти вже от стільки грав ролей всіляких - Чінгісхана, Хмельницького, Мазепу - тобі ще треба зіграти президента Кучму. Давай, я беруся за текст, ще треба буде дозволу просити у того майора Мельниченка, і от давай зробим такий цікавий спектакль", сказав Драч.

Народний депутат у розмові з журналістом підтвердив, що під час засідання тимчасової слідчої комісії Григорія Омельченка, "впізнав свій голос". "Це було 12 червня 2000-го року. Я там був, зустрічався з президентом, але в той же час, в той же день був і Піховшек там, і Борис Олійник", зазначив Драч.

Він також повідомив, що розмовляв з президентом про видавництво української газети у Москві. "Я тоді був призначений головою Державного комітету інформаційної політики, і я почав розмову, що треба видавати газету у Москві, щоб вона виходила і українською, і російською і англійською мовою", сказав Драч.

На питання журналіста, чи впевнений поет, що пам'ятає всі моменти тієї розмови, Драч відповів: "Ні, безперечно, що не пам`ятаю. Були ці розмови різні, але ідентифікувати треба було свій голос".

Проте він відмовився стовідсотково підтвердити, що записи Мельниченка є автентичними. "Це мусять робити спеціалісти. А тут йшлося про те - чи це мій голос і чи ця розмова була".

Драч також висловив думку, що образ майора Мельниченка "є одинарний". "Мені щось здається, що це дуже такий колективний образ. Просто майор Мельниченко є лише частиною цього всього величезного механізму, який називається "майор Мельниченко". Так мені видається", зазначив Драч.

За матеріалами "Огляд ефіру"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...