Обвинувачений помер, тому вбивцю Александрова ніколи не знайдуть

Середа, 12 лютого 2003, 16:02
Суддя Донецького Апеляційного суду Іван Корчистий вважає, що убивство журналіста Ігоря Александрова ніколи не буде розкрито.

"Ніхто практично не притягнутий і навряд чи буде притягнутий до кримінальної відповідальності за вбивство Александрова. Я думаю, на цьому, на жаль, буде поставлена крапка," - сказав суддя кореспондентові Центру досліджень соціальних перспектив Донбасу.

За його словами, вже "упущений час" і вбивця журналіста навряд чи коли-небудь постане перед законом.

Саме Іван Корчистий виніс у свій час виправдовувальний вирок Юрієві Вередюку, обвинувачуваному в убивстві Ігоря Александрова.

Суддя і сьогодні робить досить категоричні висновки про роботу правоохоронців: "Вони все спихнули на Вередюка. Доказів по Вередюку практично ніяких немає. Він мертвий. А хто ще буде відповідати за цю справу? Ніхто. Припинять вони її через якийсь час, та й усе. Уже всі терміни слідства мають минути. Скільки ж можна слідство вести – до нескінченності? А результатів жодних немає, крім гучних заяв".

Ігор Александров був жорстоко побитий бітами в липні 2001 року. Через кілька днів, не приходячи до тями, він помер. За підозрою в його убивстві був затриманий Юрій Вередюк, який ніде не працював.

Суддя апеляційного суду Корчистий визнав, що обвинувачення не знайшло достатньо доказів провини Вередюка й обвинувачуваного в убивстві вперше в практиці українського судочинства звільнили в залі суду.

Через якийсь час Вередюк помер від серцевої недостатності.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування