"Гіпотетично" Україна можеть стати членом НАТО у 2008 році

Середа, 12 лютого 2003, 18:07
Посол США в Україні Карлос Паскуаль вважає, що Україна має підтримувати свою зацікавленість у процесі інтеграції до НАТО і починати "швидкі дії, щоб не виявитися на узбіччі цього процесу".

Причому посол охарактеризував ці дії, як спрямовані на запобігання можливих "ризиків" у цьому процесі.

"Для України існують наступні ризики: підтримувати свою зацікавленість і починати швидкі дії, щоб не виявитися на узбіччі цього процесу", - сказав він у середу в Києві під час круглого столу на тему "Євроатлантична інтеграція України: стан і перспективи".

У цьому зв'язку Паскуаль висловив припущення про тимчасові рамки, коли може відбутися третя хвиля розширення НАТО, у яку може потрапити Україна.

Так, за словами дипломата, якщо на саміті альянсу в 2004 році до НАТО будуть прийняті нові члени, запрошені у 2002 році, то на саміті 2006 року буде ухвалено рішення про третю хвилю розширення альянсу, і в 2008 році Україна вже може розраховувати на те, що стане членом НАТО. "Це - гіпотетично", - підкреслив посол.

Паскуаль висловився за підвищення рівня висвітлення теми НАТО в Україні. "Ваше населення має зрозуміти, що таке НАТО. Важливо нарощувати просвітительські заходи", - сказав він.

Посол відзначив, що відносини України з НАТО не виключають відносин з Росією.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News