Кучма продовжує "тасувати" підлеглих Азарова

Середа, 12 лютого 2003, 19:43
Президент України Леонід Кучма своїм указом звільнив Анатолія Максюту з посади державного секретаря Міністерства фінансів. Про це повідомляє у середу прес-секретар глави держави Олена Громницька.

Максюта займав цю посаду з кінця січня 2002 року, до цього протягом п'яти місяців працював першим заступником держсекретаря Мінфіну, раніше - начальником департаменту з бюджету цього міністерства. Як повідомлялося, у даний час структура Мінфіну зазнає зміни. Очікується, що Максюта буде призначений першим заступником держсекретаря Мінфіну і продовжить курувати найбільшим за чисельністю департаментом зведеного бюджету.

Минулого тижня, говорячи про свої функції у новій структурі Мінфіну, він припустив, що і далі буде займатися питаннями бюджету. "Я все життя займався бюджетом, і сподіваюся, що у тому або іншому варіанті продовжу займатися цією справою", - сказав Максюта.

Як повідомлялося, президент України Леонід Кучма наприкінці листопада минулого року призначив першим віце-прем'єром і міністром фінансів Азарова, який очолював Державну податкову адміністрацію України (ДПАУ) з моменту її створення у 1996 році.

Наприкінці січня цього року Кучма призначив держсекретарем Мінфіну Федора Ярошенка, який з кінця 1996 року обіймав посаду першого заступника глави ДПАУ. Потім 7 лютого глава держави призначив держсекретарем Мінфіну - главою Державного департаменту фінансового моніторингу Сергія Гуржія, який до останнього часу працював заступником голови ДПАУ.

Департамент зведеного бюджету нещодавно очолила екс-голова ДПА у Запорізькій області Тетяна Єфименко.

Також Кучма своїм указом звільнив Андрія Гончарука з посади державного секретаря з питань торгівлі Міністерства економіки й європейської інтеграції України.

Про призначення його на іншу посаду не повідомляється.

Гончарук був призначений на посаду держсекретаря з питань торгівлі Мінекономіки та євроінтеграції наприкінці липня 2002 року. Раніше він був першим заступником держсекретаря Мінекономіки та з питань євроінтеграції.

Іншим указом Кучма призначив Валерія П'ятницького на посаду державного секретаря з питань європейської інтеграції Міністерства економіки і з питань європейської інтеграції України.

На цій посаді П'ятницький буде курувати напрямок євроінтеграції і Світової організації торгівлі. Раніше він працював експертом міжнародної програми Tacis.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування