Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

FATF СКАСОВУЄ САНКЦІЇ ПРОТИ УКРАЇНИ?

Середа, 12 лютого 2003, 21:41
Міжнародна організація з протидії відмиванню "брудних грошей" (FATF) рекомендувала країнам-членам цієї організації скасувати санкції щодо України.

Цей факт підтвердив у прямому ефірі телеканалу ICTV у середу ввечері посол Німеччини в Україні Дитмар Штюдеманн. Німеччина зараз головує в FATF.

"Ми всі ради, що вдалося усунути ці санкції, причому це все при активній участі Німеччини", - сказав дипломат.

"Німеччина не тільки головує (у FATF), але й активно виступала, досить активно виступала за те", щоб санкції були зняті, після того як законодавство України було приведено у відповідність з вимогами цієї організації.

"Вирішальну роль у цьому зіграло те, що Україна виконала умови, необхідні від неї", - сказав він.

Разом з тим, за словами Штюдеманна, "Україна певний час буде піддаватися моніторингу в плані імплементації законодавчих рішень, тих законів, що були прийняті". Він повідомив, що в Україну буде направлена місія експертів, які "на власні очі переконаються в тому, що це дійсно так".

"І, нарешті, я сподіваюся і бажаю цього, буде зроблений і останній крок, і Україна буде вилучена з так називаного "чорного списку". Але для цього необхідні ще деякі кроки, Україна повинна виходити з того, що вона і надалі буде піддаватися моніторингові. Тому що закони - це одне, а дії - інше", - підкреслив посол.

У той же час, як повідомили в середу агентству Інтерфакс-Україна у штаб-квартирі FATF у Парижі, оприлюднення офіційного рішення сесії цієї організації щодо українського питання заплановано на п'ятницю, 14 лютого.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування