На мітингу 9 березня опозиція встановить рекорд відвідуваності?

Четвер, 13 лютого 2003, 11:53
Лідер Соціалістичної партії України Олександр Мороз прогнозує значне збільшення кількості учасників цьогорічної акції протесту "Повстань, Україно!", яку заплановано на 9 березня. Таку думку політик висловив під час свого перебування у Львові.

Акції протесту передуватиме з'їзд усіх опозиційних сил, запланований на 1 березня. Саме на цій раді і буде ухвалено остаточне рішення у якій формі відбуватиметься виступ опозиції - у динамічному варіанті, який є більш дієвим, чи у звичайному - варіант мітингу. Про це повідомив керівник Львівської обласної організації "Собору" Ростислав Новоженець.

Лідер СПУ Олександр Мороз запевнив, що акція цього року не буде схожа на інші, у ній буде задіяно більше міст і людей. "У столиці це буде мирна піша хода через Хрещатик із покладанням квітів біля пам'ятника Тарасу Шевченку, та мітинг на підтримку сучасних українських політв'язнів, на провокації ми не піддамося", - зазначив Олександр Мороз.

За його словами, вимоги опозиціонерів незмінні: негайна відставка президента й зміна системи влади.

Водночас акції протесту відбуватимуться як у Києві, так і в багатьох регіонах України, повідомив член фракції "Наша Україна" народний депутат Тарас Стецьків. "У рамках фракції, ми робитимемо все для того, аби Віктор Ющенко і всі партії блоку приєдналися до вуличних виступів", - зазначив Стецьків.

Яке б рішення не було прийняте на з'їзді, у Львові опозиційні виступи відбудуться однозначно, запевнив Ростислав Новоженець, обласна організація "Собору" вже подала заявку на проведення віча під гаслом "Вставайте, кайдани порвіте!".

Українська служба радіо "Німецька хвиля"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News