"Антимафія" знайшла підозрілі моменти в смерті Єрмака

Четвер, 13 лютого 2003, 12:44
Народний депутат Григорій Омельченко й об'єднання "Антимафія" збираються провести власне розслідування обставин загибелі колишнього народного депутата Анатолія Єрмака.

"Я хочу сам встановити істину", - заявив Омельченко, який є найближчим другом і давнім соратником Єрмака, в четвер на прес-конференції у Києві.

Як повідомлялося, Анатолій Єрмак і його брат Микола розбилися в автокатастрофі у вівторок увечері на автошляху Запоріжжя-Маріуполь у міста Пологи Запорізької області. Легковушка, в якій вони їхали, вилетіла на зустрічну смугу і зіткнулася з вантажівкою. За фактом ДТП порушено кримінальну справу.

Згідно з попередньою версією, водій під час руху по слизькій ділянці дороги в умовах снігопаду не перейшов на безпечну швидкість, через що не зміг впоратися з керуванням.

Омельченко відмовився висувати будь-які версії події до закінчення цієї незалежної перевірки, а також офіційного розслідування, що проводиться міліцією. Він також повідомив, що особисто на місце аварії не виїжджав, однак там працюють його "друзі - колишні оперативники і слідчі".

Разом з тим Омельченко зазначив, що Єрмак їздив "сотні разів по тій дорозі, де сталася аварія". Він висловив здивування рядом обставин ДТП, відзначивши, зокрема, що машина їхала в глибокій сніжній колії, що зазвичай знижує швидкість руху і перешкоджає винесенню транспортного засобу на зустрічну смугу.

Пославшись на дані міліції, депутат також повідомив, що швидкість автомобіля, в якому їхав Єрмак, була близько 60-70 км/годину, а швидкість вантажівки - близько 50 км/годину, зазначивши, що вважає цю швидкість невисокою.

Раніше заступник держсекретаря МВС України Петро Коляда заявив на одному із українських телеканалів: "Ми на даний момент можемо сказати, що дії водія легкового автомобіля певною мірою не відповідали Правилам дорожнього руху. Чому не відповідали – або неправильні методи керування автомобілем, або технічний стан, - це нами має бути з'ясувано під час розслідування кримінальної справи. Ми призначили ряд судових експертиз, при проведенні з'ясуємо всі ці обставини".

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News