Масонів Піскуна, Радченка й інших силовиків пропонують ув`язнити на 10 років

Четвер, 13 лютого 2003, 13:00
У Верховній Раді України зареєстрований законопроект, який пропонує ввести кримінальну відповідальність за членство в масонських ложах. Автор документа – член фракції "Наша Україна" Тарас Чорновіл.

Депутат пропонує доповнити Кримінальний кодекс статтею, що передбачає обмеження або позбавлення волі на термін від 3-5 років для людей, які є членами масонської організації або іншої структури, вступ до якої пов'язаний з необхідністю приймати присягу або давати клятви, пріоритетні по відношенню до державних присяг і законних обов'язків.

Представників влади, депутатів місцевих рад, держслужбовців, суддів, військовослужбовців і працівників силових відомств за здійснення тих же дій пропонується позбавляти волі на термін від трьох до семи років.

За здійснення таких дій президентом, народними депутатами, держслужбовцями не нижче першого рангу або прирівняних до нього, військовослужбовцями або членами силових відомств в званні не нижче генерал-майора, документ пропонує позбавляти волі на 7-10 років.

У випадку, якщо подібні дії привели до загибелі людей або завдали шкоди суверенітету, територіальній цілісності й недоторканності, обороноздатності, державній, економічній або інформаційній безпеці України, покарання збільшується до 10-15 років позбавлення волі.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування