"Масони" хочуть нагородити Кучму після виходу на пенсію

Четвер, 13 лютого 2003, 13:31
Міжнародний Орден Святого Станіслава є благодійною організацією і не має жодного відношення до масонства, заявив керівник великого пріорату Ордена в Україні Павло В'ялов.

Орден займається нагородженням видатних людей за заслуги перед своїм народом і людством, а також збереженням і відродженням лицарського духу, підкреслив він на прес-конференції в четвер у Києві.

При цьому В'ялов додав, що лицарський орден Святого Станіслава діє вже протягом 20 років як міжнародна світська організація, і на сьогоднішній день має свої структури у 36 країнах світу.

За його словами, в Україні у 1999 році Міністерство юстиції зареєструвало великий пріорат ордену. За 2 роки завдяки діяльності пріорату були проведені благодійні акції, зокрема, з забезпечення будинків-інтернатів одягом, взуттям і іграшками, а також подарунками до Нового року на загальну суму близько 2 млн. грн.

На сьогоднішній день кавалерами Ордена Святого Станіслава в Україні є 280 українців, з яких 101 - представники силових відомств, інші представляють бізнес, спорт, культуру, науку.

Щокварталу орден вручається приблизно 17 новим кавалерам, і церемонії вручення проходять в Андріївській церкві відкрито.

В'ялов також відзначив, що Великий Пріорат Ордена Святого Станіслава в Україні підтримує тісні зв'язки з пріоратами в інших країнах. Зокрема, щорічно в Україні в другу суботу вересня проводяться міжнародні бали, на які приїжджають делегації з 20-25 країн. Під час цих балів обговорюються спільні проекти.

Таким чином, підкреслив В'ялов, Великий Пріорат Ордена Святого Станіслава займається міжнародною дипломатією, поліпшуючи міжнародний імідж України.

В'ялов заявив, що Великий Пріорат ордена в Україні не збирається подавати судовий позов проти лідерів чотирьох опозиційних сил, які обвинуватили орден у причетності до масонства. "Не можна подавати до суду на людей за їхню безграмотність", - підкреслив він. При цьому В'ялов висловив подяку лідерові Соцпартії Олександру Морозу "за піар, що пріорат не міг собі дозволити" через обмеженість у коштах.

За словами В'ялова, кавалерами Ордена Святого Станіслава у світі є, зокрема, екс-президент Польщі Лех Валенса, Папа Римський Іоан Павло Другий.

Відповідаючи на питання, чи стане президент Кучма кавалером ордена, В'ялов пообіцяв, що така пропозиція буде обов'язково йому спрямована. Разом з тим, він зазначив, що традиційно у кавалери Ордена Святого Станіслава приймають президента країни, після того як він іде у відставку.

Інтерфакс-Україна

Читайте все про масонів:

"Масонські" ігри на несвіжому повітрі

Краще б Кучма був масоном!



Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News