FATF ВІДМІНИЛА САНКЦІЇ СТОСОВНО УКРАЇНИ. Але продовжує підозрювати Україну

П'ятниця, 14 лютого 2003, 11:15
Міжнародна організація з протидії відмиванню "брудних грошей" (FATF) відмінила контрзаходи щодо України.

Як повідомляється в п'ятницю в пресі-релізі FATF, санкції щодо України відміняються у зв'язку з останніми змінами в законодавстві країни, що стосуються боротьби з відмиванням "брудних грошей".

Разом із тим, Україна залишиться в "чорному списку" країн, поки нове законодавство не буде повністю імплементовано. Зі слів президента FATF Йохена Саніо, "це значний успіх для FATF і України в боротьбі з відмиванням грошей".

"Уважний моніторинг імплементації законів буде важливим моментом у визначенні терміну виключення України з цього списку", - сказав він. (У списку залишаються 10 країн: Україна, Єгипет, Гватемала, Індонезія, Нігерія, Філіппіни, М'янма, а також Науру, Острови Кука, Сент-Вінсент і Гренадіни. Разом з тим зі списку виключена Гренада).

14 лютого в Парижі завершується сесія FATF, на якій розглядалося серед іншого українське питання.

На сесії була присутня делегація на чолі з першим віце-прем'єром України Миколою Азаровим. Він проінформував учасників сесії про внесеня до законодавства країни змін і заходи уряду із забезпечення роботи Державного департаменту фінансового моніторингу.

Як відомо, FATF 20 грудня 2002 року рекомендувала країнам-членам організації ввести санкції щодо України за недостатню боротьбу з відмиванням "брудних грошей". Ряд країн-членів FATF вже заявили про намір ввести такі санкції. Для їх скасування Україна посилила закон про боротьбу з відмиванням грошей, Кримінальний кодекс і закон про банки і банківську діяльність.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування