Мельниченко в Лондоні стане лобістом

П'ятниця, 14 лютого 2003, 14:15
Мельниченко виходить із американського підпілля і починає невелике європейське турне. Як повідомив "Українській правді" сам екс-майор, у понеділок він візьме участь у зустрічі в Національній спілці журналістів Великобританії. Перед цим Мельниченко має намір відвідати Польщу.

Лондонська зустріч – це другий публічний захід за участю Мельниченка в Європі, після прес-конференції у Брюсселі в травні 2002 року. Він-то й у Америці не дуже часто з'являється на людях – за весь час дав одну прес-конференції на радіо "Свобода" та провів закриту зустріч із членами Ради з міжнародної політики.

Нинішню європейську активність Мельниченко пояснює бажанням зрушити справу Гонгадзе. Він сказав, що зустріч у Лондоні буде присвячена темі вбивства журналіста "та іншим злочинам, скоєним найвищими посадовими особами України".

У прес-релізі Національної спілки журналістів Великобританії зазначається, що "зараз Мельниченко, який живе у США, вирішив вийти зі схованки, щоб приєднатися до журналістів та активістів свободи слова, які вимагають міжнародного розслідування смерті Георгія Гонгадзе".

Інші причини приїзду Мельниченка до Європи не називаються.

Поруч з екс-майором, на зустрічі в Національній спілці журналістів Великобританії має бути ще одна відома особа. Там планується присутність відомого правозахисника та письменника Володимира Буковського.

Володимир Буковський - колишній дисидент, який за часів СРСР 12 років утримувався у тюрмах і психлікарнях. В грудні 1976 у Цюріху його обміняли на генсека чилійських комуністів Луїса Корвалана, якого випустили з чилійського концтабору до СРСР. Свідки тих часів пам'ятають прислів'я "Обменяли хулигана на Луиса Корвалана".

Буковський побув у Швейцарії та поїхав до Британії, Корвалан з часом повернувся до Чилі. Зараз Буковського називають "вченим-нейрофізіологом та відомим на Заході громадським діячем". Останню чверть століття він мешкає у Великобританії.

Зустріч Мельниченка та Буковського з пресою та громадськістю відбудеться 17 лютого о 18:30 за Лондонським часом у офісі Національної спілки журналістів Великобританії, 308 Grays Inn Road, London WC1.

Як зазначив Мельниченко в інтерв'ю УП, перед лондонським виступом він відвідає Польщу "для зустрічі з лобістами України, які свого часу доклали зусиль до визнання України незалежною державою". Деталі майор не конкретизував.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування