Через рік Україна забуде про санкції FATF, як про страшний сон

П'ятниця, 14 лютого 2003, 18:04
Україна сподівається вийти з "чорного списку" Міжнародної організації з протидії відмиванню "брудних грошей" (FATF - Financial Action Task Force on Money Laundering) у грудні нинішнього року, попередньо отримавши у червні задовільну оцінку імплементації прийнятих законодавчих актів щодо боротьби з відмиванням грошей.

Про це заявив у п'ятницю у Києві перший віце-прем'єр Микола Азаров, коментуючи рішення FATF про зняття санкцій стосовно України. "Моніторинг - процес тривалий. Якщо нашу доповідь (про імплементацію законів) визнають задовільною, то почнеться процедура виведення України з "чорного списку". У червні буде доповідь. Доповідь задовільна, виходить, план наш - у грудні з цього списку вийти", - сказав він.

За словами Азарова, важливим питанням є також створення Державного департаменту фінансового моніторингу.

Як повідомив віце-прем'єр, у квітні очікується приїзд в Україну експертів FATF, які оцінять перші результати імплементації і роботи Держфінмоніторингу.

Як повідомлялося, у п'ятницю стало відомо про скасування FATF контрзаходів стосовно України у зв'язку з останніми змінами у законодавстві країни, що стосуються боротьби з відмиванням "брудних грошей". Разом з тим Україна залишиться у "чорному списку" країн, поки нове законодавство не буде цілком імплементовано. Крім України, у цей список входять ще 9 країн - Єгипет, Гватемала, Індонезія, Нігерія, Філіппіни, М'янма, Науру, Острови Кука, Сент-Вінсент і Гренадіни. У лютому з "чорного списку" була виключена Гренада.

Інтерфакс-Україна

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування