Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Честь і гідність" депутата Котляревського коштує... півмільйона

Субота, 15 лютого 2003, 16:26
У п'ятницю міський Євпаторійський суд задовольнив позов депутата ВР Криму Миколи Котляревського по захисту честі й гідності та заподіянні моральної шкоди, завданої йому публікаціями у газеті "Евпаторийская неделя", головним редактором і видавцем якої є Володимир Лутьєв.

Суддя Ірина Захарова винесла рішення стягнути у рахунок відшкодування морального збитку на користь Котляревського 250 тис. грн. з газети "Евпаторийская неделя" і ще 250 тис. грн. – з журналіста Лутьєва.

Як повідомив УП Володимир Лутьєв, він буде оскаржувати це рішення, тому що вважає його незаконним. По-перше, за словами журналіста, воно ухвалювалося без нього, тому що на судове засідання він, як відповідач, не був запрошений. По-друге, Лутьєв не вважає, що його публікації могли яким-небудь чином відбитися на честі і гідності депутата, тому що всі статті про нього ґрунтувалися на матеріалах і документах судового процесу по Котляревському.

Лутьєва також здивувала непомірність суми, яку суд вирішив з нього стягнути. "Хоча сам Котляревський оцінив свою честь у 1 млн. 200 тисяч, - повідомив журналіст, – але рішення суду, яке начебто стримало його апетити, нічим не краще". Лутьєв навів приклад свого судового позову з колишнім віце-прем'єром Криму Лентуном Безазієвим, який запросив з журналіста 20 тис.грн.. Євпаторійський суд тоді прийняв рішення про стягнення з газети лише 10 тис. грн., але і воно було, потім скасовано Апеляційним судом Криму. "Певно, суддя Захарова вважає, що Котляревський коштує у 25 разів дорожче, ніж віце-прем'єр", - заявив журналіст.

Микола Котляревський вважає рішення суду справедливим. У своєму виступі на суді він заявив: "Лутьєв і його газета навмисне завдали мені серйозної моральної шкоди під час виборів, це продовжується і сьогодні".

У своїй газеті "Евпаторийская неделя", останній номер якої вийшов у серпні минулого року, Володимир Лутьєв публікував численні викривальні статті про минуле депутата, який залучався до суду за кримінальні злочини, а також його фотографії в оточенні місцевих кримінальних "авторитетів".

У листопаді минулого року Лутьєв був затриманий працівниками кримського УБОЗ у підозрі в організації замовного убивства Котляревського. 3 грудня 2002 року Апеляційний суд Криму звільнив журналіста з-під арешту під підписку про невиїзд. Досудове розслідування у справі Лутьєва мало закінчитися 11 січня поточного року, але триває ще й донині.

Українська правда, Крим

Читайте також:

Володимир Лутьєв – Микола Котляревський: "шпигунський" роман - III

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування