Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Наша Україна" може бойкотувати парламент через брехливі листівки

Понеділок, 17 лютого 2003, 11:39
Фракція "Наша Україна" вимагає розслідувати замовлення, виконання і поширення в ряді областей фальшивої листівки від імені лідера блоку Віктора Ющенка.

У понеділок на погоджувальній раді у керівництва Верховної Ради член фракції "Наша Україна" Віктор Пинзеник повідомив, що за останні дні мільйони громадян України отримали "лист-фальшивку" ніби від Ющенка, для виробництва і поширення якої були задіяні великі організаційні і фінансові ресурси. Пинзеник додав, що листівка була поширена серед громадян України через структури "Укрпошти".

З його слів, фракція вимагає розслідування обставин цієї справи і звіту про результати розслідування керівників Служби безпеки, Міністерства внутрішніх справ, Генеральної прокуратури України, а також керівництва "Укрпошти".

У інтерв'ю журналістам Пинзеник повідомив, що збирається запропонувати депутатам від "Нашої України" розглянути питання про участь членів фракції в засіданнях Верховної Ради до звіту названих керівників про розслідування обставин поширення фальшивої листівки.

Він підкреслив, що листівка поширена мільйонними тиражами, в ряді областей її отримала практично кожна сім'я, і назвав її зміст "брудною провокацією".

У ході погоджувальної ради пропозицію розглянути це питання підтримав голова Верховної Ради Володимир Литвин, а також член фракції БЮТ Анатолій Матвієнко, який підкреслив, що парламент повинен дати "принципову оцінку" цьому питанню.

У ряді західних областей України був поширений "Відкритий лист Віктора Ющенка до виборців з приводу відносин з Юлією Тимошенко", який "Наша Україна" назвала провокацією. Як повідомив у неділю на мітингу у Львові член фракції "Наша Україна" Ярослав Кендзьор, у вівторок у Верховній Раді буде створена комісія, яка займеться розслідуванням авторства цього листа.

Інтерфакс-Україна

Читайте також:

Президентські вибори-2004: старт "чорного PR"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: