КУЧМА ГОТУЄ 400-СТОРІНКОВУ ДОПОВІДЬ ПРО ПОЛІТИЧНУ РЕФОРМУ

Понеділок, 17 лютого 2003, 11:56
Щорічне послання президента Кучми до Верховної Ради буде готове до першої декади березня, повідомив радник президента, директор Національного інституту стратегічних досліджень Анатолій Гальчинський, який очолює групу з підготовки цього документа.

Він повідомив, що роботу над письмовою частиною послання вже закінчено. "Президент ознайомився з багатьма його положеннями, висловив дуже багато зауважень, і зараз ми допрацьовуємо цей документ, - тобто ми на фініші", - сказав радник глави держави.

За словами Гальчинського, послання президента цього року складатиметься з двох розділів, перший з яких присвячений внутрішньополітичній ситуації у країні і політичній реформі, а другий - соціально-економічним процесам року поточного і задачам на наступний, 2003 рік.

Послання також включатиме шість тематичних доповідей. Радник назвав теми цих доповідей. Отже, перша буде присвячена технологічним пріоритетам України, науково-технічному прогресу, друга - технічній політиці у сільському господарстві, проблемам технічного переоснащення села. Проблемі демографічного розвитку, демографічній політиці в Україні і демографічній ситуації буде присвячена третя доповідь.

"У цьому питанні спостерігається тривожна ситуація, і президент ставить відповідні проблеми перед парламентом", - підкреслив Гальчинський.

Особливу увагу президент приділив проблемам і перспективам відносин України і Світової організації торгівлі, присвятивши цій темі окрему доповідь. Ще дві доповіді присвячені євроатлантичним інтеграційним процесам і адаптації українського законодавства до європейських стандартів.

"Письмове послання це - об'ємний том, і разом із статистичними матеріалами буде містити близько 400 сторінок тексту", - зазначив радник президента. Крім письмового послання, текст якого отримає кожний депутат, глава держави виступить з усним зверненням.

Кажучи про перенос термінів внесення до парламенту програми діяльності уряду, що пов'язано з рішенням внести цей документ після внесення послання президента, Гальчинський сказав, що послання глави держави - "не політичний трактат, а документ, який повинен реалізовуватися урядом".

"Після послання затверджується указ президента, відповідно до якого органи виконавчої влади зобов'язані розробити заходи, план дій з реалізації послання. Тому цілком коректно, що це повинно знайти відображення у програмі діяльності уряду", - сказав він.

Торік президент виступив із щорічним посланням у парламенті влітку, 18 червня, що було пов'язано із виборами до Верховної Ради України, які пройшли у березні, а також формуванням керівних органів парламенту. Причому перше засідання Верховної Ради України 4-го скликання відбулося 14 травня.

Безпосередньо текст самого послання за назвою "Європейський вибір" був розданий народним депутатам 31 травня. Послання президента містило п'ять тематичних доповідей, присвячених питанням формування внутрішнього ринку; науковому потенціалу України і шляхам підвищення ефективності його використання; формуванню ринку землі несільськогосподарського призначення; проблемам формування в Україні середнього класу; питанням поглиблення економічних взаємин України з Росією.

Керівником групи з підготовки цього документа також був Гальчинський.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...