Тимошенко на Заході протиставляє себе Ющенкові?

Вівторок, 18 лютого 2003, 10:23
Один із лідерів української опозиції Юлія Тимошенко закликає Німеччину звертати більше уваги на події в Україні. Про це вона говорила у понеділок в Берліні у Товаристві зовнішньої політики Німеччини, повідомляє Радіо Свобода.

Кореспондент радіо нагадує, що Тимошенко вже не вперше в Берліні, "але якщо раніше вона гостро критикувала ідею спільного українсько-російського і німецького газотранспортного консорціуму, то тепер про цей проект вона не сказала ні слова" і головну увагу присвятила наближенню президентських виборів в Україні.

"Юлія Тимошенко заявила, що блок Віктора Ющенка активно підтримує Вашингтон, і загалом весь шлях України до Європи "ініціювали Сполучені Штати". На думку кореспондента "Свободи", натякаючи на відомий розкол між Берліном і Вашингтоном стосовно подій в Іраку, Тимошенко закликала визначитися і Німеччину і в цьому питанні.

Як каже Тимошенко, рейтинг популярності Ющенка в Україні становить 27%. А от діючу владу, з урахуванням адміністративного ресурсу і контролю над електронними мас-медіа підтримує 20-25% населення. І Росія, як прогнозує Тимошенко, зробить ставку саме на можливого наступника від влади.

І, нарешті, 40% населення в Україні подобається так звана коаліція лівих і правих політиків. Туди входить Блок Юлії Тимошенко, комуністи і соціалісти. І саме ця коаліція, як сказала Тимошенко в Берліні, готова стати справжнім партнером Німеччини і ЄС.

У відповідь на запитання одного із німецьких експертів, про яке партнерство з комуністами може іти мова, Тимошенко заявила, що пострадянські ліві вже не ті, що були колись. І якщо не співпрацювати з комуністами, то їх може використати влада.

Тимошенко також заявила, що рано чи пізно вони разом із Віктором Ющенком будуть розбудовувати Україну, але "вся ініціатива тепер в руках Віктора Андрійовича".

На запитання, хто міг стояти за розповсюдженням фальшивих листівок про Тимошенко, з якими ніби виступив Віктор Ющенко, вона відповіла так: "Це перше, головне, – я категорично не вірю, в те, що таку листівку міг підписати Віктор Андрійович Ющенко. Ми з ним достатньо тривалий час співпрацювали. І я відчуваю його як порядну, моральну людину. Я не вірю в те, що чи він, чи люди з його команди здатні на такі брудні заходи. Я знаю, що такими брудними заходами в Україні вже багато років працює тільки одна команда – команда діючого президента, враховуючи, скільки цих листівок було випущено, який масив колосальний, на якому гарному папері, і те, що була використана "Укрпошта" як завжди. До речі, газета "2000" з пасквілем на мене теж готувалась через "Укрпошту".

Юлія Тимошенко також планує інші поїздки в німецькі регіони, зокрема, зустрічі з німецькими підприємцями.

Є дані з поінформованих джерел, що вже у березні до німецької столиці збирається приїхати Віктор Ющенко, а в травні – український прем'єр Віктор Янукович.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування