Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Щоб не зробив Піскун – Кучма все одно залишиться винним

Вівторок, 18 лютого 2003, 14:42
Президенту Леоніду Кучмі та його оточенню вдасться уникнути відповідальності, якщо остаточно і "стовідсотково" буде доведена їх непричетність до ряду злочинів. Так вважає дружина журналіста Георгія Гонгадзе Мирослава.

На прохання УП прокоментувати думки, викладені у матеріалі Марії Місьо "Чи постане Леонід Кучма перед американським судом?" Мирослава Гонгадзе зазначила: "Незважаючи на дискусії про неможливість притягнення до відповідальності українського президента і його оточення та навіть можливість надання гарантій президенту, відповідальності їм вдасться уникнути лише коли вони стовідсотково доведуть свою непричетність до злочинів. За наявних сьогодні фактів зробити це практично неможливо".

"Після того, як у розслідуванні афери з "Кольчугами" американський уряд використав, як достовірні звукозаписи майора Мельниченка, після того як свої голоси на плівках і факти розмов підтвердили ряд народних депутатів, ігнорувати записи в розслідуванні вбивства Гонгадзе не вдасться", зазначила Мирослава.

Дружина журналіста також зазначила, що наразі "Генеральний прокурор Піскун стоїть перед дуже складною дилемою". "Визнати достовірність записів, значить юридично визнати президента підозрюваним, не визнати і не використати у розслідуванні, коли факт записів розмов у кабінеті президента підтверджений - показати свою повну залежність і серйозно, якщо не остаточно, зіпсувати собі імідж на міжнародні арені, який він так ретельно намагається завоювати. У будь-якому з двох випадків він ставить під удар майбутнє своєї кар'єри", вважає Мирослава Гонгадзе.

Раніше стаття "Чи постане Леонід Кучма перед американським судом?" викликала жваву реакцію Олександра Єльяшкевича.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування